Icelandair vil tilbyde WiFi på alle fly

Icelandair bliver det første luftfartsselskab, der kan tilbyde trådløs WiFi på samtlige flyvninger mellem Europa og Nordamerika. Installationen af WiFi i Icelandairs fly påbegyndes i løbet af fjerde kvartal i år.

Det norske lavprisflyselskab Norwegian har indtil videre iført sig den teknologiske førertrøje, når det gælder trådløst WiFi ombord på flyene.

Således er det planen at indrette samtlige Boeing 737-800 fly med trådløst internet. En proces, der er godt i gang, idet 46 ud af 62 fly i flåden allerede har WiFi installeret.

Også SAS står klar til at tage et teknologisk spring fremad. Her påbegyndte man i december måned installation af WiFi i de første Boeing 737-800 fly fra baserne i Stockholm og Oslo. Det er hensigten, at omkring 10 fly skal være udstyret med WiFi inden udgangen af juli måned.

Nu lader det til, at Icelandair bliver det næste nordiske luftfartsselskab i rækken, der kan give passagererne en bedre oplevelse ved at kunne tilgå internettet ombord på flyene.

Icelandair vælger Row 44
Således underskrev det islandske luftfartsselskab i sidste uge en aftale med den amerikanske producent Row 44 om installation af WiFi på samtlige 19 fly af typen Boeing 757-200/Boeing 757-300 hos Icelandair.

“Icelandair fokuserer på at levere exceptionel service. Icelandair har allerede et komplet in-flight entertainment system installeret i flyene og kontrakten med Row 44 vil gøre os i stand til at øge serviceniveauet og forbedre passageroplevelsen i kabinen,“ siger Björgólfur Jóhansson, der er koncernchef hos Icelandair Group.

Aftalen med Row 44 er en vigtig milepæl i Icelandairs historie. Aftalen mellem de to parter blev underskrevet torsdag i sidste uge på Hotel Reykjavik Natura under stor mediebevågenhed.

På pressemødet understregede Icelandairs administrerende direktør, Birkir Hólm Guðnason, at Row 44 var valgt, fordi det var den eneste leverandør, der kunne tilbyde både bredde og dybde i de services, som var vigtige for det islandske luftfartsselskab.

WiFi på alle fly til Nordamerika
Icelandair påbegynder installationen af WiFi i årets fjerde kvartal, og samtlige fly forventes at have Row 44-produktet ombord i løbet af efteråret 2013. På det tidspunkt vil Icelandair være det eneste luftfartsselskab, der vil kunne tilbyde WiFi på samtlige flyninger mellem Europa og Nordamerika.

Row 44 har to store referencekunder på det globale luftfartsmarked. I USA er det Southwest Airlines, mens den europæiske referencekunde er lavprisflyselskabet Norwegian.