Indere vil åbne europæiske lavpris-ruter

Indiens største flyselskab har planer om at åbne tre ruter til Europa senere i år.

Norwegians topchef Bjørn Kjos har talt om det flere gange. At starte lavprisflyvninger mellem Europa og verdens største demokrati, Indien. Det er dog ikke blevet til noget endnu og nu kan Norwegian meget vel blive overhalet indenom af et indisk lavprisflyselskab.

Det er landets største flyselskab, IndiGo, der i vinteren 2018/2019 planlægger at starte ruter fra Indiens hovedstad New Delhi til flere destinationer. Det skriver den store indiske erhvervsavis Business Standard.

Det er London, Paris og Madrid som IndiGo har i kikkerten sammen med en asiatisk rute til Hong Kong. IndiGo har fået myndighedernes godkendelse til at give sig i kast med projektet og bliver det første indiske flyselskab, der åbner oversøiske lavprisruter.

IndiGo planlægger at anvende Airbus A330-fly på ruterne til Europa og Hong Kong. En repræsentant for selskabet oplyser til Business Standard, at man vil tilbyde billetter til 30 procent mindre end hvad flybilletter mellem Europa og Indien koster i dag.

Med eller uden Air India
Ifølge Business Standard, så kunne IndiGo’s konkrete langdistanceplaner indikere, at selskabet ikke længere er så lun på at overtage det statsejede Air Indias internationale flyvninger, som IndiGo tidligere har været.

”Vi er fortsat interesserede i at overtage Air India’s internationale operationer, men som vi har sagt tidligere, så vil vi udforske langrute-mulighederne med eller uden Air India,” sagde IndiGo’s bestyrelsesformand Aditya Ghosh i sidste uge til indiske medier.

Største enkeltordre
Det godt 12 år gamle flyselskab er Asiens niendestørste flyselskab målt i antal passagerer og sidder på knap 40 procent af det indiske marked. Selskabet opererer mere end 150 fly til og fra omkring 50 destinationer.

I august 2015 bestilte IndiGo i alt 250 Airbus A320neo-fly. Det er den største enkeltordre i Airbus’ historie. Selskabet har i alt bestilt 405 Airbus A320neo og har fået de første 32 leveret. Desuden har selskabet bestilt 25 Airbus A321neo og 50 ATR72-600 fly, hvoraf de første tre er ankommet til Indien. Selskabets nuværende flåde består af Airbus A320, Airbus A320neo og ATR72-600.

IndiGo råder ikke over langdistancefly og skal altså ud på markedet og købte brugte fly eller lease nye fly til brug for de kommende langruter.

 

 

Relaterede artikler:

Lavprisflyselskab overvejer rute fra Indien til CPH

Qatar Airways: Vi er i dialog med IndiGo

Indien gør klar til at lukke fremmede ind i Air India