Indien er verdens hurtigst voksende luftfartsmarked

Med 1,2 milliarder indbyggere er Indien allerede verdens næstmest folkerige land. Samtidig har Indien en ekstremt ung befolkning, og det giver luftfarten et enormt markedspotentiale. Lige nu er Indien verdens hurtigst voksende marked for luftfartsbranchen, men infrastrukturen kan blive en hæmsko.

Hvert sjette menneske i verden er inder.

Med omkring 1,2 milliarder indbyggere er Indien allerede verdens næstmest folkerige land, og i 2025 ventes det at overhale Kina.Samtidig har Indien en ekstremt ung befolkning, hvor over halvdelen af indbyggerne er under 25 år.

Set med luftfartens øjne giver dette et enormt markedspotentiale, og en ny rapport viser da også, at Indien er verdens hurtigst voksende marked for luftfartsbranchen. Det skriver CAPA – Centre for Aviation.

Lige nu er Indien det hurtigstvoksende luftfartsmarked foran Brasillien, og begge steder drivesfremgangen af enstærk økonomisk vækst i landene. Dermed repræsenterer Indien et af de største potentialer for luftfartsbranchen i disse år.

Der dryppes dog også malurt i bægeret på grund af infrastrukturen og beskatningsregler.

“Der er visse udfordringer for Indien, i særdeleshed hvad angår infrastrukturen, der kan blive en hæmsko for branchens vækstmuligheder. Vi opfordrer derfor Indiens regering til at gennemføre de nødvendige investeringer. For potentialet er enormt for disse markeder,“ siger Tony Tyler, der er CEO og generaldirektør hos den internationale luftfartsorganisationIATA.

Det er især landets lufthavnsmyndigheder iAirports Economic Regulatory Authority (AERA), der vil spille en afgørende rolle i den nødvendige udbygning af landets infrastruktur, så der ikke opstår flaskehalse i lufthavnene.

Indien har haft en vækst i passagertrafikken i 27 måneder i træk, og i de sidste 8 år er trafikken steget med 88 %. Blandt de store indiske luftfartsselskaber er Kingfisher,IndiGo,Jet Airways og Air India.

Ikke mindst lavprisflyselskaberne har haft en betydelig vækst og har i de seneste 5 år fordoblet deres markedsandel til nu 46 %.