Italienske statsbaner vil overtage Alitalia

De statsejede italienske jernbaner har afgivet bindende købstilbud på Alitalia. Det samme har et ukendt selskab, mens easyJet alene bekræfter sin interesse.

Flere flyselskaber har vist interesse for at købe Alitalia, siden det statsejede italienske flyselskab gik konkurs og blev sat under særlig administration i 2017, heriblandt Lufthansa, som sidste år afgav et bud på selskabet, samt easyJet og Wizz Air.

Fristen for at afgive et tilbud på køb af selskabet var blevet forlænget til 31. oktober, og ved fristens udløb havde administratorerne af Alitalia modtaget to nye købstilbud, som begge er bindende, samt en ikke-bindende erklæring om interesse for at købe selskabet.

Fælles selskab for luftfart, veje og jernbaner
Lidt overraskende kommer det ene bindende bud ikke fra et andet flyselskab, men derimod fra det
statsejede italienske jernbaneselskab Ferrovie dello Stato (FS), som har den italienske regerings opbakning til at overtage selskabet. Det bekræfter den italienske økonomiminister Luigi Di Maio.

“FS-bestyrelsens beslutning om at præsentere et tilbud til Alitalia er starten på en stor forandring for Alitalia,” siger Luigi Di Maio ifølge Air Transport World.

“Jeg har altid sagt, at jeg ikke vil redde Alitalia. Jeg vil gerne genstarte det, og takket være FS’ vilje til at deltage i dette store projekt kan den første virksomhed i verden til at samle veje, jernbaner og luftfart blive født,” siger transportministeren.

Ferrovie dello Stato skal ifølge regeringens plan have eksterne partnere med i driften af flyselskabet, men udenlandske flyselskaber vil ikke få tilladelse til at eje mere end 40 procent af Alitalia, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Medie: Delta har afgivet bindende bud
Administratorerne af Alitalia har ikke givet detaljer om de nye bud og heller ikke afsløret, hvilke selskaber der står bag.

Kilder med kendskab til processen siger til nyhedsbureauet Reuters, at det andet bindende købstilbud kommer fra amerikanske Delta Air Lines. Reuters har ikke kunnet få en kommentar fra Delta.

Easyjet oplyste onsdag, at det har indgivet en opdateret tilkendegivelse af sin interesse for at købe Alitalia, men at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen sikkerhed for, at man vil fortsætte processen.

Lufthansa oplyste tirsdag, at det er interesseret i et kommercielt partnerskab med Alitalia, men ikke i en finansiel investering i det kriseramte selskab.

 

Relaterede artikler:

Uvis fremtid for Alitalia

’Alitalia bliver et bedre og bedre køb’

Wizz Air viser interesse i Alitalia