En Boeing 787-9 fra ANA i en særlig Star Wars-bemaling i Tokyo Haneda. I baggrunden en Boeing 747 fra Lufthansa. (Foto: Wikimedia Commons)

Japanske ANA åbner endnu en rute til Europa

All Nippon Airways (ANA) åbner til februar ny rute fra Tokyo til Wien, hvor selskabet opnår forbindelse til Austrian Airlines’ ruter.

Japans største flyselskab, All Nippon Airways (ANA), oplever en øget efterspørgsel på flyforbindelser til Europa.

Selskabet udvider derfor til næste år sit netværk af ruter fra Japan til Europa med en ny rute fra Tokyo Haneda-lufthavnen til Wiens internationale lufthavn. ANA vil betjene ruten dagligt fra den 17. februar 2019 med en Boeing 787-9 med 48 sæder på Business Class og 167 på Economy Class.

ANA er en del af Star Alliance, og med ruten til Wien får ANA direkte forbindelse til endnu et Star Alliance-hub i Europa. I Wiens lufthavn kan ANA’s passagerer flyve med alliancepartneren Austrian Airlines til 68 andre europæiske destinationer med en forbindelsestid i Wiens lufthavn på blot 25-50 minutter.

Syv destinationer i Europa fra februar
ANA har et tæt partnerskab med Lufthansa-gruppen, som Austrian Airlines er en del af. ANA flyver i forvejen to gange dagligt mellem Tokyo Haneda og Frankfurt samt fra Tokyo Haneda til München og fra Tokyo Narita-lufthavnen til Düsseldorf. Fra Tokyo Narita flyver ANA også til Bruxelles, som ligeledes er et Star Alliance-hub.

Herudover flyver ANA i Europa også London Heathrow og Paris Charles de Gaulle – begge ruter fraTokyo Haneda.

“Næste år vil Japan og Østrig fejre 150-årsdagen for diplomatiske forbindelser mellem de to lande, og vi er glade for at gøre vores prisbelønnede flyrejser mere tilgængelige for rejsende fra begge nationer,” siger Seiichi Takahashi, Senior Vice President i ANA.

Ankomst om morgenen i Wien
På den nye rute fra Tokyo til Wien afgår flyene fra Haneda-lufthavnen kl. 01.55 lokal tid og ankommer i Wien kl. 06.00, hvilket giver gode muligheder for videre forbindelse med Austrian Airlines til andre europæiske destinationer. Der flyves retur fra Wien kl. 11.50 med ankomst i Tokyo næste morgen kl. 06.55 lokal tid.

Efterspørgslen på flyrejser fra Japan til Europa skyldes blandt andet et styrket økonomiske forhold mellem Japan og EU som følge af den nye frihandelsaftale mellem EU og Japan, som fjerner eller sænker toldsatserne på de fleste varer.

Relaterede artikler:

ANA på vej ind i A380-klubben

Austrian Airlines lukker tre langruter

Austrian Airlines øger på CPH-rute