Lars Thuesen. (Foto: Stand By)

Jet Time-ejer investerer i fodboldklub

Lars Thuesen, der er ejer og bestyrelsesformand i Jet Time, er en af de tre investorer, der har købt aktiemajoriteten i en dansk fodboldklub med Superliga-ambitioner.

I disse måneder kæmper ejer og bestyrelsesformand Lars Thuesen med en genopretningplan, der skal bringe flyselskabet Jet Time tilbage i en mere sund økonomisk tilstand. Jet Time har gennem de seneste tre regnskabsår tabt en halv milliard kroner, og forretningen bliver nu skåret til ved afvikling af forretningsområder og afskedigelse af flere hundrede ansatte.

Men tabet i Jet Time afholder ikke Lars Thuesen fra at afprøve andre investeringer. Sammen med biotekforsker Henrik Rasmussen og direktør Jacob Andersen fra Nordic Houseware Group har han netop skudt 5,5 mio. kroner ind i fodboldklubben Vendsyssel FF, der har ambitioner at rykke op fra 1. Division til Superligaen inden for to og et halvt år. Når forårssæsonen fløjtes i gang deler klubben en førsteplads i landets næstbedste fodboldrække sammen med Hobro IK.

“Det er korrekt, at jeg er med på et lille hjørne i Vendsyssel FF,” bekræfter Lars Thuesen til CHECK-IN.dk.

“Jeg får løbende forelagt en del investeringsmuligheder, men siger pænt nej tak til de fleste. Men investeringsmuligheden i Vendsyssel FF var på en eller anden måde tiltalende og svær at slippe. Kombinationen af en i forvejen veldrevet forretning, oprykningsmulighed, tilførsel af stærk fodboldviden og penge gør, at jeg finansielt set synes, at der en en endog god balance mellem risiko og upside.”

Lars Thuesen mener samtidig, at det kunne være sjovt at være en del af en fodboldinvestering, der gør både klub, fans, lokalsamfund og investorer glade og tilfredse.

Brede investeringer
Udover investeringen i Jet Time har Lars Thuesen i dag først og fremmest lagt sit engagement i Basisbank, som han i 2012 købte sig ind i og siden 2013 har været administrerende direktør for. Men gennem tiden er der blevet investeret bredt i dansk erhvervsliv.

I 1998 købte han således H-H Ferries fra skibsrederier Per Henriksen. Tre år senere blev ruten solgt til Stena Line med en særdeles pæn fortjeneste. Blandt de bedre investeringer har også været Novia Ground Handling, som blev købt i 2003 for en krone, og sidenhen blev solgt for den svenske dels vedkommende til Menzies i 2008 og til Aviator i 2011.

Pæne fortjenester kom der også fra medejerskabet af Tysklands femtestørste rejsearrangør FTI samt fra den danske IT-medievirksomhed Netdoktor. Ikke alle investeringer har dog været lige heldige. Købet af Krone Rejser resulterede i en konkurs, og engagementet i rejsemedievirksomheden Scandinavian Travel Media har indtil videre kun givet røde tal på bundlinjen.

Endelig er Lars Thuesen blandt andet også engageret i selskaberne Nørrebro Bryghus, Fanø Bryghus, CCS Maintenance, Robat Ltd. samt Dutch Leisure Group BV.

Den 60-årige forretningsmand erkender dog, at det ikke er fodbold, som er det største viden- og kompetenceområde.

“Jeg ved ikke meget om fodbold, selvom jeg tidligere har boet næsten 20 år i Manchester. Men det er der heldigvis rigeligt med andre der gør, så jeg vil nøjes med at komme med råd om pengesagerne og så hygge mig, når de vinder gang på gang,” siger Lars Thuesen.

 

Relaterede artikler:

Jet Time forventer at blive rentabel i 2016/17

Jet Time: 300 mio. kroner i underskud

Bankboss med stort hjerte for luftfart

Lars Thuesen: Fortryder at vi ikke var forberedt

Katastroferegnskab fra Jet Time