Jet Time: Ikke noget i klemme i Amagerbanken-krak

Rejse- og luftfartsbranchen har haft en tradition for engagementer hos det nu krakkede Amagerbanken. Eksempelvis var banken en af hovedbankerne for Spies-koncernen indtil salget i 1996 til britiske Airtours. Charterflyselskabet Jet Time er en af de branchevirksomheder, der havde Amagerbanken som bankforbindelse.

Søndagens meddelelse om Amagerbankens konkursbegæring forventes at skabe efterdønninger hos mange danske virksomheder og muligvis også hos selskaber i rejse- og luftfartsbranchen.

Amagerbanken har haft tradition for at have mange kundeforhold indenfor rejse- og luftfartsbranchen, da bankens filialer er stærkt koncentreret om Amager og dermedgeografisk tæt påKøbenhavns Lufthavn og dennes mange kunder og virksomheder.

En af de virksomheder, der hidtil har anvendt Amagerbanken er det danske charterflyselskab Jet Time, som administrerende direktør Klaus Ren etablerede i 2006. Før dette havde Klaus Ren været pilot og flyvechef hos Maersk Air.

“I forbindelse med krakket flyttes vi sammen med bankens øvrige sunde forretninger over i den nye bank – Amagerbanken af 2011 – hvilket i praksis betyder at al dag-til-dag forretning fortsætter uforstyrret. Vi har således ikke noget i klemme,“ fastslår administrerende direktør Klaus Ren overfor CHECK-IN.dk.

Men noget tyder på, at Jet Time i tide havde garderet sig mod den situation, som banken havnede i, da man måtte kaste håndklædet i ringen i løbet af weekenden. “Gennem det seneste halve år har vimed stigende bekymring fulgt udviklingen omkring banken, og derfor besluttede vi allerede sidste efterår at supplere Amagerbanken medNordea, hvor vi har haft en del af vore bankforretninger siden,“ siger Klaus Ren.

Jet Time´s bankforbindelse, Amagerbanken, er nu overdraget til et selskab under Finansiel Stabilitet A/S, der populært kaldes statens “skraldespandsselskab“. Bankens kunderer via Garantifonden sikret indskud på op til 750.000 kroner. Dækningen er en nettodækning, og Garantifonden dækker således kunmed indtil750.000 efter fradrag af dine eventuelle lån (gæld) og andre forpligtelser over for banken.

Foto: Jet Time med Klaus Ren i spidsen er et af de selskaber i rejse- og luftfartbranchen, der havde Amagerbanken som bankforbindelse.