Det første ATR72-600 fly til Jet Time i SAS-farver foran ATR-fabrikken ved leveringen i oktober 2013. Foto: Andreas Krog.

Jet Time skal erstatte Cimber på indenrigs-ruter

Fra marts skal Jet Time med sine nye ATR72-fly erstatte Cimber A/S på SAS’ danske indenrigsruter til Aarhus og Billund.

(TOULOUSE) Kunderne på SAS’ danske indenrigsruter fra København til Aarhus og Billund får allerede til marts glæde af de spritnye ATR72-600 fly, som danske Jet Time fremover skal operere for SAS i SAS-farver. Det bliver nemlig på de to danske indenrigsruter, at fly nummer tre og fire af de i alt seks nye ATR72-fly Jet Time får leveret de næste otte måneder, skal indsættes.

“De to fly skal indsættes på Aarhus og Billund fra sommerfartplanens ikrafttræden. Dermed erstatter flyene de to ældre ATR-fly, som Cimber A/S i dag opererer for os på ruterne,“ forklarede Martin Hoffmann, Vice President for operations development and support hos SAS, til CHECK-IN.dk i Toulouse i Sydfrankrig fredag i sidste uge.

Her modtog Jet Time det første af de seks fly direkte fra ATR-fabrikken. Det indsættes på SAS-ruter ud af Stockholm fra på søndag, og få uger efter følger fly nummer to, der også skal flyve fra Stockholm til finske og svenske destinationer.

De to næste fly, som er tiltænkt de to danske indenrigsruter er planlagt til at skulle leveres i februar og marts næste år.

I maj og juni følger de sidste to fly. Hvor de skal anvendes, er ikke afgjort endnu, understreger Martin Hoffmann.

Vikinge-navn på snuden
Alle seks ATR72-600 fly bliver malet i SAS’ farver, komplet med mørkeblåt haleror, røde motorer, det norske, svenske og danske flag fire steder på kroppen og et “Viking-navn“ på snuden. Det er første gang fly i SAS-farver vil blive opereret af et andet selskab end SAS.

Det bliver Jet Times piloter og kabinepersonale, der skal arbejde på flyene. Men Jet Times normale grå og gule tørklæder er udskiftet med den samme lyseblå, som SAS er ved at introducere på sine selvbetjeningsautomater og lignende. Når kabinepersonalet går rundt i kabinen med mad bliver det med SAS-forklæder på.

I dag opererer Cimber A/S ruterne fra København til Billund og Aarhus for SAS med to ældre ATR72-fly.

“Kontrakten mellem SAS og Cimber A/S udløber når vinterfartplanen slutter i marts. Derefter tager Jet Time over,“ forklarer Martin Hoffmann.

Dermed står Cimber A/S uden arbejde til sine to ATR72-fly. Det har ikke været muligt for CHECK-IN.dk at få en kommentar fra Cimber A/S’ direktør, Jacob Krogsgaard, til hvad flyene så skalbruges til.

Cimber A/S opererer også fire CRJ-200 fly for SAS. Den kontrakt løber til og med vinterfartplanen 2014/2015’s udløb i marts 2015.

Jet Times første ATR72-600 fly, OY-JZA, fotograferet fredag foran ATR-fabrikken i Toulouse inden flyet fløj til København. Foto: Andreas Krog.