Jet Time vil reducere charterproduktion

Et svagt chartermarked betyder, at Jet Time på sigt vil reducere antallet af charterfly fra de nuværende 12 til 10 eller færre fly.

At chartermarkedet kan påvirkes af politisk uro er en del af de rammebetingelser, som flyselskaber og charterarrangører må leve med.

Det var også en af årsagerne til, at Jet Time kom ud med et gigantisk underskud på 69,9 mio. kroner i 2013/14 regnskabet. Det egyptiske marked faldt sammen i efteråret 2013 og foråret 2014, og det var stærkt medvirkende til, at Jet Time mistede 17 procent af charterproduktionen, hvilket alene kostede selskabet 40 mio. kroner.

I dag betjener Jet Time chartermarkedet med 12 fly, heraf syv ældre Boeing 737-300 fly samt syv nyere Boeing 737-700. Begge typer har plads til 148 passagerer. Men på sigt vil Jet Time tilbagelevere et antal Boeing 737-fly, når leaseaftaler udløber i 2016 og 2017.

“Vi skal reducere med et par fly, med mindre markedet forlanger andet. Vi ser ikke det store vækstpotentiale i chartermarkedet, og vi skal have toppen skåret af vores kapacitet,“ siger administrerende direktør Klaus Ren fra Jet Time til CHECK-IN.dk.

Finland vurderet hvert år
Indtil videre har Jet Time solgt helchartrede fly i halvandet år frem til de nordiske rejsearrangører, og overskydende kapacitet i denne periode vil blive udbudt på andre markeder.

Det er såkaldte ACMI-løsninger til andre flyselskab, hvis egne fly måtte være forhindret i at komme i luften på grund af tekniske fejl, eller hvis der opstår kapacitetsbehov ved planlagt vedligeholdelse eller forsinkede flyleverancer. Typisk stiller Jet Time fly, mandskab, vedligeholdelse og forsikring til rådighed for disse løsninger.

Udover salg til ACMI-markedet på overskydende kapacitet vil Jet Timeogså løbende vurdere, hvorvidt operationen på det finske marked via datterselskabet Jet Time OY skal fortsættes. Det har kostet Jet Time tre mio. kroner at etablere sig i Finland, og omkostningerne er udgiftsført i 2013/14 regnskabet.

“Den fortsatte tilstedeværelse på det finske marked med eget datterselskab revurderes årligt,“ hedder det i årsrapporten.

I Jet Time OY beskæftiges to Boeing 737-700 fly og et halvt hundrede ansatte.