JoinJet vil tage kampen op med Air Alsie

SUN-AIR Charter skal fremover hedde JoinJet og ledes af Kristoffer Sundberg, der er søn af selskabets grundlægger. JoinJet går ind i det eksklusive business jet-marked og vil samtidig tilbyde management af virksomheders private jetfly.

Charterdivisionen hos Billund-baserede SUN-AIR of Scandinavia har fået nyt navn og brand. Fremover skal det hedde JoinJet, og ledelsen er samtidiglagt i hænderne på næste generation i det familieejede selskab, idet Kristoffer Sundberg – søn af stifteren Niels Sundberg – skal lede aktiviteterne i JoinJet.

En af hjørnestenene i JoinJet er en Hawker 800XP, der som den første af sin type i Norden, derhar fået monteret brændstofbesparende winglets. Hawker 800XP-flyet blev af SUN-AIR købt i begyndelsen af 2008. Flyet er indrettet til 8 personer og med god plads i kabinen. Flyet har en rækkevidde på næsten 4.770 km og kan således flyve i hele Europa samt til Nordafrika uden mellemlandinger.

JoinJet´s Hawker-fly blev i 1998 oprindeligtleveret til den amerikanske koncern The Budd Co. i Michigan, derproducerer komponenter til bilindustrien. Da SUN-AIR i begyndelsen af 2008 overtoget flyet, var det indregistreret i Tyskland hos industrikoncernen Thyssen-Krupp, der for et par år siden overtog The Budd Co.

“Vi har i lang tid ligget i den absolutte verdenstop, når det gælder flyvning af grupper på op til 32 personer, men med vores nyanskaffelse kommer vi også med helt fremme på markedet op til otte personer. Vi vil bruge det nye fly til at øge vores markedsandele inden for dette forretningsområde,”
forklarer luftkaptajn og General Manager Kristoffer Sundberg i en pressemeddelelse.

Herudover afslører JoinJet også, at det fremover vil blive muligt at købe andele i JoinJet-business jets. Desuden vil det også være muligt at købe medlemsskab i Club JoinJet, der giver adgang til 25, 50 eller 100 flytimer til reducerede priser. Et koncept somdet højt profilerede JetRepublic knækkede nakkenpå i 2009 efter at have afgivet en ordre på ikkefærre end 110 nye Learjet 60XR. Den ubestridte leder i dette marked er i dag NetJets.

“Vi tror meget på, at der er et marked for flyvninger, hvor kunderne får flyet stillet til rådighed, hvor og hvornår de vil. Det er den ultimative form for frihed. Flyet er til rådighed 24 timer i døgnet og kan være i luften inden for 30 minutter. På den måde bliver verden meget lille og friheden meget stor,” siger Kristoffer Sundberg.

Endeligvil JoinJet også tilbyde management affly ejet af virksomheder og privatpersoner.En aktivitet som det Sønderborg-baserede Air Alsie har været beskæftiget med i mange år. Derfor vil der utvivlsomt komme øget konkurrence i markedet, når JoinJet går ind i dette segment. Men det vil formentlig kræve, at JoinJet får flere fly i flåden, idet Air Alsie er stærke på selskabets brede udvalg af de populære Falcon 2000-jets, der kan tage op til 12 passagerer.

Foto: Kristoffer Sundberg – søn af SUN-AIR stifteren Niels Sundberg – skal overtage ledelsen af det nye forretningsområde JoinJet.