Michael O´Leary ved pressemøde i Billund Lufthavn. (Arkivfoto: Jonas M. Kunzendorf)

Julemanden kom fra Irland

Topchef Michael O´Leary fra det irske lavprisflyselskab Ryanair indtog tirsdag eftermiddag Billund Lufthavn iført LEGO-kostume og nissehue. Den karismatiske luftfartsboss havde gaver med til Billund Lufthavn.

Julemanden kommer ifølge myterne fra Grønland. Men den tror man ikke heltpå i Billund Lufthavn, der tirsdag eftermiddag fik besøg af Ryanair´s irsketopchef Michael O´Leary, der var i julehumør.

Der har formentlig hersket stor travlhed i julemandens værksted, for Ryanair-topchefen ankom en halv time forsinket i sit eget “private“ jetfly, et Boeing 737-800 med plads til 189 passagerer. Med sig i flyet fra Charleroi havde O´Leary dog pressechefen Stephen McNamara, der måtte finde sig i at stå i skyggen af en særdeles veloplagt luftfartsboss.

Michael O´Learys besøg i Billund Lufthavn skete under stort postyr og den sædvanligvis storeopmærksomhed fra pressekorpset.Den kontroversielle irske luftfartsdirektørbehøver ingen spindoktor for at begå sig.

Iført en rød LEGO-klods i papmaché og en maske fra en af de velkendte DUPLO-figurer fra legetøjproducentens sortiment samt en rød nissehue, sprang Michael O´Leary pressen i møde. Herefter blev julegaverne stablet på bordet påtrykt navnet på de 5 nye destinationer, som Ryanair vil trafikere fra Billund Lufthavn i slutningen af marts måned 2012.

800.000 passagerer i 2012

Anledningen til besøget i Billund Lufthavn var Ryanairs beslutning om at etablere selskabets 48. base i Europa. Det betyder, at det irske lavprisflyselskab fra slutningen af 2012 stationerer 2 fly med besætninger i Billund Lufthavn. En aktivitet, der øger Ryanair-passagertallet fra de nuværende 550.000 passagerer til ca. 800.000 årlige passagerer i 2012.

En beslutning, der er med til at understøtte i alt 800 jobs i regionen, idet der samletskabes 100 jobs hos Ryanair, lufthavnen og underleverandører for hvert 100.000 passagerer, der produceres på en baseoperation.

Tirsdagens pressemøde blev således en spektakulær forestilling, hvor topchefen for Europas største lavprisflyselskab fuldstændig stjal billedet.

På trods af det fornemme besøg varBillund Lufthavnsadministrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen ikke til stede. Ifølge oplysningerne var han bortrejst på privat ferie i Europa. I stedet var det marketingchef Jesper Klausholm ogprojekt- og udviklingschefAnders Nielsen, der havde værtsrollen på lufthavnens vegne.

Fotograf : Jonas Kunzendorf – JK|M@rketing