Kæmpe flyordre fra Lufthansa-Gruppen

Lufthansa-Gruppen har været på storindkøb hos Airbus og Boeing. Samlet er der bestilt 108 nye fly til en samlet listepris på 75 mia. danske kroner.

Mange af de hårdt trængte europæiske flyselskaber investerer i fremtiden. Det sker ved at indgå aftale om køb af nye og mere brændstofbesparendefly, der er forudsætningen for, at man fremadrettet kan sænke omkostningerne.

Det gælder således også for Lufthansa Gruppen, der netop har været på storindkøb hos de to ledende flyproducenter, henholdsvis Airbus og Boeing.

Den suverænt største ordre er blevet afgivet til Airbus, der skal levere 100 fly i A320-familien. Der er tale om 35 eksemplarer af A320neo, 35 A321neo samt 30 A320 ceo med “sharklets“. Neo-udgaverne er med nye mere brændstofbesparende motorer, mens ceo-udgaverne er med de traditionelle motorer (current engine options).

Udover de mange A320-fly har Lufthansa fået ekstra to Airbus A380-fly med i købet. Den samlede listepris for de 102 fly svarer til 11,2 mia. dollars, eller godt 65 mia. danske kroner.

“Det glæder os at kunne tilføre vores flåde endnu to Airbus A380-fly sammen med 100 nye fly i A320-serien, der tilsammen skal bidrage til at reducere vore operationelle omkostninger betydeligt, mens vi kan reducere miljøpåvirkningerne og samtidig tilbyde vore passagereren høj komfort, da de bestilte fly har de bredeste kabiner indenfor deres kategori,“ siger Nico Buchholz, Executive Vice President hos Lufthansa Group Fleet Management.

Fra Airbus til Boeing
Men det var ikke blot europæiske Airbus, der kunne glæde sig over ordren fra Lufthansa Gruppen. Således faldt der også lidt af til den amerikanske flyproducent Boeing, der skal levere seks Boeing 777-300ER fly til Swiss.

Denne ordre har ifølge gældende prislister en værdi af 1,5 mia schweiziske franc, hvilket svarer til mere end 9 mia. danske kroner. Dermed løber den samlede flyordre på 108 fly op i næsten 75 mia. danske kroner.

Swiss fremhæver, at Boeing 777-flyenne bruger 23 procent mindre brændstof end de nuværende Airbus A340-fly, som Swiss benytter i dag. Derfor skal de nye Boeing-fly indsættes på de lange ruter til San Francisco, Los Angeles, Sao Paulo, Bangkok, Hong Kong, Shanghai, Beijing, Johannesburg og Singapore.