Kingfisher på vej til oneworld-alliancen

Det indiske luftfartsselskab Kingfisher har meddelt, at det søger optagelse i oneworld-alliancen. Det kan medvirke til at styrke Finnairs betydelige trafik til Indien.

Det indiske luftfartsselskab Kingfisher Airlines med base i Bangalore er nu klar til at tilslutte sig oneworld-alliancen. Selskabet opererer ca. 400 daglige afgang til omkring 80 destinationer – heraf mange på indenrigsruterne i Indien. Selskabet har også et datterselskab, der hedder Kingfisher Red, der er et decideret lavprisflyselskab.

Kingfisher Airlines er kendt for sin inflight-service. Selskabet er et af de seks flyselskaber, der har fået den 5-stjernede anerkendelse af Skytrax. Udover Kingfisher er det Asiana Airlines, Malaysia Airlines, Qatar Airways, Singapore Airlines og Cathay Pacific Airways.

Hos Finnair er der jubel over meddelelsen. “Gennem Kingfishers tilslutning til oneworld får vi adgang til et meget omfattende rutenet i Indien. Kingfisher komplementerer Finnairs rutenetværk ganske fortræffeligt,“ udtaler Paavo Virkkunen, der er Vice President hos Finnair.

Starttidspunktet for medlemskabet af alliancen vil blive annonceret, når Indiens civile luftfartsmyndigheder har godkendt Kingfishers ansøgning. Det tager sædvanligvis op til 18 måneder at gennemføre en integration i en luftfarts-alliance, hvorfor Kingfisher forventes at blive fuldgyldigt medlem i løbet af 2011.

Oneworld-alliancen har omkring 9.000 daglige flyafgange, og Kingfisher tilfører såldes yderligere 400 afgange, men ikke mindst 58 nye destinationer i Indien, der er et af verdens største vækstmarkeder.