Kjeld Zacho Jørgensen (Foto: TV Syd)

Kjeld Zacho Jørgensen forlader Billund Lufthavn

Billund Lufthavn skal have ny administrerende direktør, da Kjeld Zacho Jørgensen har sagt sig job op. Afløseren er fundet internt.

Det kan være svært at forene en bopæl i Bergen med et job i Billund. Men det har ikke desto mindre tilfældet for Billund Lufthavns administrerende direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, gennem de senere år.

Godt nok er der mange, der pendler med fly mellem bolig og job, men nu er det slut for Billund-direktør, der forlader sin stilling med udgangen af maj måned.

“Jeg har haft otte fantastiske år i Billund Lufthavn. En spændende arbejdsplads med engagerede medarbejdere og en udvikling som jeg har været så privilegeret at være en del af. Men jeg må erkende, at med et arbejde i Billund og familien i Bergen hænger hverdagen ikke rigtigt sammen. Og det har jeg nu taget konsekvensen af. Det har været en beslutning, der har krævet mange overvejelser, men jeg er sikker på, at det er det rigtige at gøre,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

På lånt tid
Siden den 1. juli 2010 har Kjeld Zacho Jørgensen stået i spidsen for den internationale vestdanske lufthavne, og i den periode har lufthavnen oplevet stigende omsætning og passagervækst. Han kan derfor aflevere en lufthavn med 3,5 millioner passagerer i 2018 og et forventet overskud for 2017 på 60 millioner kroner.

“Vi har jo i bestyrelsen vidst, at hvis Kjeld ikke lige var på forretningsrejse, tilbragte han weekenden i Bergen. Så inderst inde har jeg jo nok tænkt, at det var på lånt tid, at vi havde gavn af Kjeld Zacho Jørgensens store evner som virksomhedsleder. Han har været en visionær og innovativ direktør med et stort engagement,” siger bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen.

Jan Hessellund tager over
Afløseren for Kjeld Zacho Jørgensen bliver den nuværende kommercielle direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund, der de seneste år har været en del af den strategiske ledelsesgruppe, og derfor har et indgående kendskab til virksomheden.

“Med ti års erfaring i Billund Lufthavn, de seneste to år som direktør, er jeg beæret og glad for den tillid, bestyrelsen viser mig som kommende adm. direktør. En særlig opgave bliver at føre lufthavnens strategi ‘Udvikling med vilje’ ud i livet. Jeg glæder mig til at få stafetten for en veldrevet virksomhed i et internationalt miljø,” lyder det fra Jan Hessellund.

Hos bestyrelsesformanden er der heller ikke tvivl om, at det er den rigtige afløser, som er udpeget.

”Kjelds mangeårige virke i politiske sammenhænge har været et stort aktiv for Billund lufthavn, og han har skabt en stærk organisation. Med Jan Hessellund får vi en administrerende direktør, der kan videreføre opgaven, og som selv har siddet med ved vigtige strategiske beslutninger om lufthavnens fremtid”, siger Clas Nylandsted Andersen.

 

Relaterede artikler:

Lufthavnsdirektør ny formand for Rejsegarantifonden

Formand: Billund viser vilje til at vokse butikken

Cand. mag. bliver ny direktør i Billund Lufthavn