Kjos: SAS er en god konkurrent for os

Norwegian-topchefen mener, at 90 % af selskabets konkurrence kommer fra SAS. Men SAS er en god konkurrent for Norwegian, siger Bjørn Kjos i et interview med det elektroniske rejsemagasin FirstMover.

Konkurrence er sundt. Det mener i hvertfald Norwegian-topchefen Bjørn Kjos, der står i spidsen for et luftfartsselskab, der kæmper med både SAS og Cimber Sterling på det danske marked.

“Der skal være konkurrence – de som tror, at de kan leve i en verden uden konkurrence, de tager fejl. Det gik måske for 50 år siden, men det går ikke i dag.“ Det siger Bjørn Kjos i et interview med det elektroniske rejsemagasin FirstMover, der udgives af rejsemedie-virksomheden Vagabond.

Bjørn Kjos mener, at en god konkurrent er et selskab, der har en højere omkostningbase end Norwegian. “Godt 90 % af vores konkurrence kommer fra SAS. Jeg håber virkelig, at de klarer sig. Vi ved, at de lider lige nu, men konkurrence skal vi have, og SAS er en god konkurrent,“ mener Bjørn Kjos.

Norwegian har siden selskabets etablering i Danmark – i kølvandet på Sterling-konkursen – markeret sig meget kraftigt på en lang række ruter fra Københavns Lufthavn. Her er selskabet i mange tilfælde prisledende.

Senest er konkurrencen for alvor flyttet over på det danske indenrigsrutenet, hvor Norwegian den 18. januar udvidede med Karup-ruten og snart følger efter med Billund og Bornholm. På indenrigsruten fra København til Aalborg har selskabet på blot 14 måneder erobret en markedsandel på op imod 35 % – i hård konkurrence med SAS og Cimber Sterling.

Bjørn Kjos spår dog ikke Cimber Sterling mange chancer i markedet. “Der er jo stor brug for indenrigsflyvning, og Danmark er vældig godt egnet til mange af den slags ruter, men jeg tror, at med mindre Cimber Sterling finder nogle helt specielle nicher, så er der for mange konkurrenter på markedet i dag,“vurdererBjørn Kjos i interviewet med FirstMover.

For en god ordens skyld skal det understreges, at interviewet blev lavet før “Anders And“-sagen opstod i midten af januar måned.

Link: FirstMover Vol. 2 – februar 2010