KLM åbner rute til Astana

Hollandske KLM har annonceret den 8. rute i det kommende sommertrafikprogram. Den 3. maj flyves der til Astana, der er hovedstad i Kasakhstan.

KLM får travlt med ruteindvielser i den kommende sommer. Hele otte gange skal der klippes snore til ruteåbninger.

I går kunne KLM meddele, at selskabets rute til Almaty i Kasakhstan fra den 3. maj forlænges til Astana som en trekantsflyvning. Det vil sige to dage om ugen direkte fra Amsterdam til Astana og via Almaty på tilbageflyvningen. To andre dage flyves der via Almaty til Astana og direkte hjem til Amsterdam.

De direkte flyvninger til Astana finder sted tirsdag og fredag, mens onestop-forbindelserne er tilgængelige på onsdage og søndage.

“Det glæder os meget at kunne præsentere denne nye KLM-rute til Astana i kombination med Almaty, der er vores anden destination i Kasakhstan. KLM´s strategi om at øge antallet af ruter for kunderne er blevet bekræftet med den nye ottende destination, udover Salt Lake City, Genoa, Ibiza, Dresden, Southampton, Inverness og Valencia,“ siger koncernchef Pieter Elbers i en pressemeddelelse.

Fire europæiske selskaber til Astana
Ruten til Kasakhstan betjenes med et Airbus A330-200 fly i en treklasses version. Der er plads til 30 passagerer på World Business Class, 35 i Economy Comfort, mens der er 178 sæder i Economy Class.

I forvejen er der tre europæiske flyselskaber, der har ruter til Astana. Der er tale om Lufthansa, Turkish Airlines og Aeroflot. Hurtigste forbindelse fra København er Lufthansa med otte timer og 50 minutters rejsetid, mens KLM vil kunne gennemføre turen på ni timer. Flyver man via Moskva med Aeroflot skal der påregnes 10 timer og 10 minutter, mens en flyrejse med Turkish Airlines via Istanbul varer 11 timer.

Astana har været hovedstad i Kasakhstan siden 1997, da byen overtog rollen fra Almaty. Der bor lidt under en million mennesker i byen, der i 2017 vil være vært for Expo 2017.