KLM følger efter SAS til Miami

Det er ikke kun SAS, der i den kommende vinter åbner ruter til Miami. Det samme gør KLM, der også sætter kursen mod Sri Lanka.

I slutningen af september åbner SAS to nye ruter fra Oslo og København til Miami i den amerikanske solskinsstat Florida. Hos KLM følger man nu i fodsporet af SAS og åbner sin egen Miami-rute fra Amsterdam med første flyvning den 30. oktober. Gennem hele vintersæsonen vil KLM flyve på ruten tre gange om ugen med Airbus A330-200 fly med 30 pladser på World Business Class og 213 sæder på Economy Class.

KLM fløj i 2011-2012 til Miami, men lukkede ruten efter kun et år. Nu føler selskabet imidlertid at markedsforholdene er blevet gunstigere. Og derfor vender selskabet altså tilbage efter et fravær på mere end 4,5 år.

Det hollandske flyselskab vil i den kommende vintersæson også åbne en rute fra Amsterdam til Colombo i Sri Lanka. Det er næsten 20 år siden KLM fløj på denne rute. Første flyvning bliver den 31. oktober – dagen efter åbningen af Miami-ruten. På den nye rute til Colombo får passagererne mulighed for at tage plads ombord på KLM’s nye Boeing 787 Dreamliner-fly, der har 30 pladser i World Business Class, 48 sæder i Economy Comfort og 216 pladser i Economy Class. Ruten vil blive fløjet to gange om ugen.

Flere fly til Havana
På grund af stor efterspørgsel, vil KLM også øge antallet af frekvenser til Cuba og Kuala Lumpur i Malaysia. Fra slutningen af oktober vil selskabet således flyve en gang dagligt mellem Amsterdam og Havana på Cuba.

Fra den 20. juni 2016 vil KLM operere tre ekstra ugentlige flyvninger mellem Amsterdam og Kuala Lumpur. Disse ekstra flyvninger vil også blive opereret i vinterhalvåret og bringe KLM op på 10 ugentlige flyvninger mellem Amsterdam og Kuala Lumpur.

I går tirsdag åbnede KLM en ny rute til byerne Almaty og Astana, der begge ligger i Kasakhstan. Ruten vil blive fløjet fire gange om ugen. To gange om ugen flyves Amsterdam – Astana – Almaty – Amsterdam og to gange om ugen flyves Amsterdam – Almaty – Astana – Amsterdam.

I morgen torsdag åbner KLM en ny rute fra Amsterdam til Salt Lake City i den amerikanske stat Utah. I første omgang flyves to gange om ugen. Det øges den 4. juli til tre gange om ugen. Ruten vil supplere den rute mellem Amsterdam og Salt Lake City, som KLM’s nære samarbejdspartner Delta Air Lines har i dag.