KLM forsøger sig igen med Teheran

KLM vil som det ottende europæiske flyselskab åbne en rute til Teheran. Det sker angiveligt den 3. oktober, men flyselskabet har endnu ikke bekræftet dette.

Alle større europæiske flyselskab har Iran i kikkerten i forbindelse med investering i nye ruter. Således også KLM, der har aktuelle planer om at etablere en rute fra Amsterdam til Teheran.

I slutningen af januar blev der offentliggjort en intern tidtabel, hvoraf det fremgik, at det hollandske flyselskab fra den 2. maj ville begynde at flyve til Teheran med fire ugentlige afgange med Boeing 777-fly. Disse planer blev dog ikke realiseret, og nu prøver KLM tilsyneladende igen.

Denne gang har KLM udarbejdet en tidtabel, hvor der fra 3. oktober skal flyves fra Amsterdam til Teheran fire gange om ugen. Der sigtes efter afgange på mandag, onsdage, fredage og lørdage i østgående retning, mens flyvningen fra Teheran forventes at ville finde sted på tirsdage, torsdage, lørdage og søndage.

Der flyves til Teheran Imam Khomeini International Airprot med Boeing 777-200ER fly, der har plads til 318 passagerer i en treklasses konfiguration. Forrest er der 35 sæder i World Business Class, herefter 34 Economy Comfort-sæder, og allerbagest er der plads til 249 passagerer på Economy Class.

Syv europæiske flyselskaber
Det er stadig meget usikkert, om ruten vil være klar til det nævnte tidspunkt, og KLM har endnu ikke gjort den nye rute tilgængelig i reservationssystemerne. I forvejen flyver Iran Air to gange ugentligt mellem Amsterdam og Teheran med et Airbus A340-600 fly.

Indtil videre er der otte europæiske flyselskaber, der flyver direkte til Teheran. Der er tale om Aeroflot, Air France, Alitalia, Austrian, British Airways, Lufthansa, Turkish Airlines samt AtlasJet. Særligt Lufthansa-gruppen har formået at knytte nogle stærke bånd til den iranske luftfartssektor, og det samme har Frankrig gennem Irans gigantordrer på fly fra Airbus.

Den 9. juni fik Københavns Lufthavn direkte flyforbindelse til Teheran, da det privatejede iranske flyselskab Mahan Air åbnede en rute med to ugentlige afgange mellem Teheran og København.

Fakta

Amsterdam – Teheran  Fra 3. oktober 2016
Lufthavne og lufthavnskoder Amsterdam-Schiphol (AMS)
Teheran Imam Khomeini International Airport (IKA)
Tidtabel AMS-IKA KL433: 17:25 – 00:05+1, (mandag, onsdag, fredag, lørdag)
IKA-AMS KL434: 02:05 – 06:20, (tirsdag, torsdag, lørdag, søndag)
Flyvetid 5 timer 10 minutter / 5 timer og 45 minutter
Afstand 4.070 km
Flytype Boeing 777-200ER

Kilde: Routesonline.com (med forbehold for ændringer)

Relaterede artikler:

Den lange iraner kom til CPH

Ekspert: Tre ruter fra Teheran til Skandinavien

Lufthansa åbner ny rute til Teheran

SAS er tavs om Iran-rute

British Airways vender tilbage til Iran