KLM-kabinepersonale får ny overenskomst

Det hollandske kabinepersonales fagforening, VNC, har afsluttet forhandlingerne med KLM´s ledelse om en ny overenskomst.

I weekenden godkendte forhandlingsdelegationen for KLMs kabinepersonale i fagforeningen VNC i princippet en ny kollektiv aftale for kabinepersonalet, gældende til juni 2019.

Med baggrund i justerede arbejdsprocedurer og mere effektiv opgavefordeling om bord, kan kabinepersonalet på selskabets interkontinentale flyvninger blive reduceret med én.

Den nye aftale, som supplerer de tidligere produktivitetsforbedringer fra 2015 for CLAs kabinepersonale vil sikre, at kabinepersonalet bidrager til flyselskabets produktivitetsplaner ’Perform 2020’ på lige fod med flyselskabets jordpersonale og piloterne, som allerede har godkendt omlægningerne.

”Aftalen skaber et solidt grundlag for, at vi i fællesskab kan sikre en sund fremtid for KLM, hvilket er godt for både selskabets personale og passagererne.

Vi håbet, at medlemmerne af FNV fagforeningen ligeledes vil tage imod planen, som ligger meget tæt på de ønsker, der tidligere er fremsat af fagforeningen og nu altså er indgået af VNC fagforeningen”, lyder det i en udtalelse fra KLMs ledelse.

Passagerrekord for KLM
KLM Nåede i øvrigt en ny rekord i 2017 med 32,7 millioner passagerer. Størst vækst var der på de europæiske ruter. Det forøgede passagertal medførte samtidig en rekordhøj cabin factor på 88,4 procent, en vækst på 1,2 procentpoint.

”I 2017 kunne KLM udvide sit netværk med 15 destinationer, hvilket bragte det samlede antal destinationer op på 165 verden over. KLM Gruppen nåede totalt op på 41,6 millioner passagerer og oversteg dermed forventningerne, som lød på 40 millioner”, siger Pieter Elbers, KLMs President & CEO.

 

Relaterede artikler:

KLM opgiver at genstarte Kasakhstan-rute

Ny Business Class på KLM´s A330´ere

Air France-KLM med bagageløse USA-priser