KLM besætning (Arkivfoto: Sameh Mostafa)

KLM-kabinepersonale nedlægger arbejdet

Kabinepersonalet hos KLM har varslet faglige aktioner mandag den 24. oktober. Det hollandske flyselskab forventer uregelmæssigheder i trafikken.

Mandag den 24. oktober kan godt gå hen og blive en udfordrende dag for KLM i Amsterdam-Schiphol lufthavnen. Kabinepersonalet organiseret i fagforeningen FNV har forberedt faglige aktioner, der vil blive gennemført i tidsrummet fra kl. 05:00 til kl. 23:00.

Aktionen er tilrettelagt således, at hver kabinebesætning nedlægger arbejdet i 10 minutter efter den obligatoriske crew-briefing, når man møder ind på basen for at gøre sig klar til dagens flyvninger. Ved crew-briefingen bliver de ansattes ID, pas og manualer kontrolleret, man hilser på hverandre og sørger for at tale om, hvordan arbejdet skal organiseres på den kommende vagt, således at alle kender deres ansvar og opgaver.

Den 10 minutter lange arbejdsnedlæggelse for hver kabinebesætning vil kun finde sted på alle flyvninger, der afgår fra Amsterdam i løbet af aktionsperioden fra tidligt mandag morgen til sent om aftenen.

Ifølge KLM ventes den faglige aktion at medføre forsinkelser og væsentligt længere boarding-tider.

“Herudover kan aktionen medføre en betydelig økonomisk skade for KLM,” hedder det i en pressemeddelelse fra det hollandske flyselskab.

Ingen dialog om besparelser
Kabinepersonalet organiseret i FNV gennemfører aktionen som protest mod de produktivitetsfremmende tiltag, som KLM vil indføre fra den 30. oktober. Fra den dato vil KLM reducere bemandingen med én kabinemedarbejder i Economy Class-kabinerne på flytyperne Boeing 777-200, Airbus A330-300 samt Boeing 787 Dreamliner-flyene.

Ifølge KLM vil det påvirke omkring 40 procent af langdistanceflyvningerne, og selskabet mener, at denne løsning vil have mindst indvirkning på passageroplevelsen. KLM forventer at opnå en produktionsforbedring på fire procent gennem dette tiltag.

KLM understreger i en pressemeddelelse, at det har været nødvendigt at tage dette skridt, da det ikke har været muligt at komme i dialog med kabinepersonalet eller dets fagforeninger om KLM´s visioner for fremtiden samt behovet for at indføre produktivitetsfremmende tiltag.

“KLM finder det beklageligt, at kabinebesætningerne organiseret i FNV har valgt at gå denne vej med aktioner, men vi tror stadig på, at en dialog vil kunne løse den fastlåste situation,” hedder det i en meddelelse fra det hollandske flyvelskab.

KLM flyver seks gange dagligt mellem København og Amsterdam, mens selskabet har fem daglige afgange fra Billund samt fire fra lufthavnen i Aalborg.

 

Relaterede artikler:

KLM indgår aftale med groundhandling personale

Forbud mod KLM-strejker indtil torsdag

KLM plaget af strejker og nedbrud

Massive bagageproblemer for KLM-kunder

KLM-strejke kan bryde ud torsdag aften