KLM-koncernchef forlader sin stilling

KLM´s topchef Camiel Eurlings og bestyrelsen er blevet enige om en øjeblikkelig fratrædelse. Chefstolen overtages i stedet af Pieter Elbers.

For at give plads til sin efterfølger, forlod koncernchef Camiel Eurlings fra det store hollandske flyselskab KLM helt uventet sin post den 15. oktober.

Det skriver KLM i en pressemeddelelse, hvor det samtidig bekendtgøres, at Camiel Eurlings beslutning er taget efter samråd med KLM’s bestyrelse, da han alligevel skulle stoppe i midten af 2015. Pieter Elbers,der har været hos selskabet siden 1992, sætte sig i stedet til rette i chefstolen med øjeblikkelig virkning.

Camiel Eurlings har gennem mange år været politiker og var både medlem af det hollandske parlament, transportminister i Holland samt medlem af Europa-Parlamentet. I 2010 blev han så en del af ledelsen hos Air France-KLM, inden han sidste sommer tiltrådte som koncernchef hos KLM, da den tidligere topchef Peter Hartman annoncerede, at han gik på pension.

“KLM er og vil altid forblive en fantastisk virksomhed, hvor jeg har haft den glæde at arbejde de sidste fire år. Jeg vil gerne ønske alle 35.000 KLM-ansatte verden over alt det bedste,” siger
Camiel Eurlings i pressemeddelelsen.

Udover sin toppost i KLM blev Camiel Eurlings i 2013 et medlem af den internationale olympiske komite for Holland.

Ind i rækken af rokader
For den store luftfartskoncern, som årligt har over 75 millioner passagerer og omsætter for omkring 25 milliarder euro, er det dog ikke første gang, at de må skifte navnet ud på direktørdøren.Denne bekendtgørelse falder derfor ind i rækken af rokader, der har været i topledelsen hos det samlede Air France og KLM i de senere år.

KLM har siden starten af 2013 nu haft tre forskellige koncenchefer i spidsen for selskabet. Peter Hartman sad i chefstolen fra 2007 frem til juli 2013, hvor han valgte at forlade sin stilling og gå på pension. Camiel Eurlings har dermed fungeret som direktør siden sommeren 2013, og nu er det så Pieter Elberstur.

Pieter Elbershar siden sin ansættelse i selskabet i 1992 haft stillinger som SVP Network & Alliances, General Manager KLM Japan & Korea samt General Manager KLM Mediterranean.

Også i Air France-KLM gruppen har der med tre topchefer siden 2009 været store udskiftninger i direktørstolen. Pierre-Henri Gourgeon stoppede som chef for Air France-KLM gruppen i 2011 efter kun to og et halvt år. Han blev efterfulgt af Jean-Cyril Spinetta, som dog forlod posten allerede i juli 2013, og den nuværende chef for Air France KLM gruppen er derfor Alexandre de Juniac, som overtog efter Jean-Cyril Spinetta.

Luftfartkoncernen har de senere år været ramt af store underskud og flere strejker blandt piloter og flypersonale. Senest i september i år, hvor Air France piloter strejkede i to uger, fordi de var utilfredse med selskabets planer om at flytte aktviteter over i lavprisdatterselskabet Transavia France.