KLM lancerer ny bemaling

Det hollandske luftfartsselskab KLM har ved modtagelsen af sit seneste Embraer-fly offentliggjort en ny bemaling. Også selskabets kommende Dreamliner skal iklædes det nye design.

En ny modificeret udgave af KLM’s klassiske blå bemaling blev i går offentliggjort, da datterselskabet, KLM Cityhopper modtog sin 28. Embraer E190. Designet er en svagt ændret udgave af den nuværende bemaling, hvor Cityhopper-navnet er blevet flyttet op ved siden af KLM-logoet, imens linjen mellem blåt hvidt nu mødes i en blød bue omkring flyets ”næse”.

Ifølge KLM er moderne fly i dag ens i konturerne, men det nye design har forvandlet udseendet af den nyeste Embraer E190 til et et moderne, strømlinet og afbalanceret fly, lyder det fra selskabet.

Det er planen, at den nye bemaling skal anvendes på hele KLM Cityhopper-flåden, der består af Embraer E190 og Fokker 70-fly. Når KLM i slutningen af 2015 modtager sin første Boeing 787-900, er det også meningen, at denne flytype skal males i den nye look.

Taget godt imod
På KLM’s Facebook side er den nye bemaling blevet taget godt imod. Selskabet løftede allerede sløret for det nye livery tirsdag aften, og på blot en time fik billedet over 4.000 likes. På et døgn var dette vokset til over 12.000 likes.

I kommentarfeltet bliver der også givet positive tilbagemeldinger på nyheden. Blandt andet med en lang række gæt på, hvor meget KLM har ændret i forhold til den nuværende bemaling. Enkelte pointerer også en svag lighed med Boeings Dreamliner-bemaling, der på samme måde som den nye KLM-bemaling slutter i en kurvet form ved næsen.

Og noget kunne tyde på, at kurver er blevet at foretrække i flybemalingerne i stedet for de rette linjer. Udover Boeing og KLM, har både chilenske LAN og senest britiske Thomson Airways fået en bemaling, hvor der er anvendt kurver frem for rette linjer på deres fly.

Foto: Embraer-flyene er en central del af KLM’s flådefornyelsesprogram. Embraer-flyene bruges på 35 af Cityhoppers i alt 53 ruter i Europa. Cityhopper-flåden fordeler sig på 19 Fokker 70 og 28 Embraer E190-fly.