KLM A330-200. (Foto: BriYYZ / Wikipedia)

KLM præsenterer 12. destination i Afrika

Fra den 30. oktober vil KLM flyve tre gange om ugen til Windhoek i Namibia gennem forlængelse af en eksisterende Afrika-rute.

KLM flyver i dag til elleve destinationer i Afrika, og snart kommer destination nummer 12 på rutekortet. Det sker den 30. oktober, når det hollandske flyselskab forlænger den nuværende rute mellem Amsterdam og Luanda til at få slutdestination i Windhoek i Nambia, der ligger i det sydvestlige Afrika.

Ruten flyves i dag som rutenummer KL575 fra Amsterdam til Luanda i Angola tre gange om ugen med et Airbus A330-200 fly, der har plads til 243 passagerer. Når ruten forlænges vil flyet forlade Amsterdam kl. 22.45 og ankomme kl. 07.30 lokal tid næste morgen i Luanda, hvorefter A330-flyet sætter kursen mod Windhoek kl. 08.30 med ankomst kl. 12.15 lokal tid. Herefter returneres der fra Windhoek kl. 17.40 via Luanda, således at flyet er fremme kl. 05.20 næste morgen i Amsterdam-Schiphol.

I dag står A330-flyet ubeskæftiget i Luanda fra kl. 04.50 til 20.30 samme aften, men med ruteforlængelsen til Windhoek bliver der således en bedre udnyttelse af flyet, selvom det vil kræve en ekstra besætning.

“Med udgangspunkt i vores stærke position i Europa, vil man opleve, at vi konstant finder nye muligheder for at styrke vores internationale position. I år har vi etableret nye ruter til Salt Lake City, Miami, Colombo og Astana, og nu har vi tilføjet endnu en destination i Afrika. Vi opererer i dag 55 flyvninger om ugen til destinationer i Afrika,” udtaler KLM´s koncernchef Pieter Elbers i en pressemeddelelse.

Ørken-attraktion
Ifølge KLM er Namibia, der tidligere var kendt som Tysk Sydvestafrika, et økonomisk og politisk stabilt land. Namibia har blot 2,3 mio. indbyggere, hvilket gør landet til det næstmindst befolkningstætte i verden med blot 2,6 indbyggere per kvadratkilometer. Landet ernærer sig primært ved landbrug og minedrift og er en af verdens største uran-producenter og verdens førende i diamantudvinding.

Namibia er kendt for sin Namibørkenen, der dækker et område på over 50.000 kvadratkilometer, hvilket er lidt mere end hele Danmark. Herudover er der dyrereservater og fantastiske strande. Windhoek er Namibias hovedstad og er en moderne og grøn by, selvom den ligger midt i et ørkenområde.

Windhoek er KLM´s 12. destination på det afrikanske kontinent, hvor selskabet i forvejen flyver til Luanda (Angola), Johannesborg og Cape Town (Sydafrika), Nairobi (Kenya), Kilimanjaro og Dar es Salaam (Tanzania), Entebbe (Uganda), Kigali (Rwanda), Lagos (Nigeria), Accra (Ghana) samt Cairo (Egypten).

 

Relaterede artikler:

KLM åbner og lukker interkontinentale ruter

KLM genoptager rute til Lusaka

Air France KLM satser i Afrika