Business Class-sæde fra de ældre A380. (Foto: KN Aviation)

Køb et Business Class-sæde til dagligstuen

Singapore Airlines sælger nu et Business Class-sæde, der blandt andet er udsmykket med marmor og knogler fra vandbøfler. Det kræver dog mindst 30.000 kroner på kontoen.

Mange flyentusiaster vil formentlig ærgre sig over, at juleaften ikke falder en måned senere, når de ser, hvad Singapore Airlines har sat til salg på flyselskabets webshop KrisShop, der er en udløber af selskabets tax free-shop.

Flyselskabet sælger nemlig en række Business Class-sæder, der er blevet istandsat af møbelvirksomheden Ipse Ipsa Ipsum fra Singapore. Virksomheden har designet en stol med udgangspunkt i sæderne, som Singapore Airlines tog i brug i 2006.

Stolen har fået navnet The Towkay Chair. Towkay er malajisk. Det betyder egentligt ”forretningsejer”, men oversættes også til det mere mundrette ”boss”. Stolene er bygget på Business Class-sæderne, men visse detaljer er dog blevet ændret. Det skriver One Mile at a Time.

Udsmykket med knogle
Siden deres tid ombord på Singapore Airlines’ fly er der sket en del med sæderne. De er blandt andet blevet polstret med nyt læder. Derudover er der også benyttet en ældgammel teknik, hvor stykker af håndskåret knogle bruges til at udsmykke møbler. I dette tilfælde stammer knoglen fra vandbøfler.

Singapore Airlines Towkay Chair fra Ipse Ipsa Ipsum. (Foto: Singapore Airlines / KrisShop.com)

Siderne på sæderne ser heller ikke ud, som rejsende med Singapore Airlines vil huske dem. De er blevet dekoreret med marmor. Derudover er sæderne blevet yderligere udsmykket med kvarts, agat og andre såkaldte halvædelsten.

Hvert sæde er desuden udstyret med en lille plade, hvor detaljer om sædets historie er indgraveret i. Her kan man blandt andet læse hvilket fly, som sædet har været installeret ombord på, hvilket registreringsnummer flyet havde, samt hvor mange timer sædet har været i luften.

Et dyrt møbel
Interesserede købere får samtidig mulighed for selv at vælge hvilken type læder og knogle, der skal benyttes, hvis de har særlige ønsker. Det betyder dog, at man skal vente lidt længere på sædet. Den proces tager nemlig mellem 16 og 20 uger, lyder det.

Ved første øjekast ser sæderne ud til at være af god kvalitet, og prisen er da også derefter. Sæderne koster 6.000 Singapore dollars, hvilket svarer til godt 29.000 kroner. De kan også betales med optjente bonuspoint fra flyvninger med Singapore Airlines. Den pris er 750.000 miles.

Hertil kommer fragt, idet der kun leveres til adresser i Singapore. Hvert sæde vejer 105 kilo, så det vil ikke være helt billigt at få sædet til Danmark med fly eller skib.

 

Relaterede artikler:

Emirates sælger komplet bar fra A380

Jorden rundt i Boeing 737-simulator

Får coronavaccination i Airbus A300