Baren på et Airbus A380. Foto: Emirates

Emirates sælger komplet bar fra A380

Nu kan Airbus-entusiaster i den grad få opgraderet hjemmebaren. Emirates sælger nemlig en komplet bar fra en af deres A380’ere, da flyet sendes på pension. 

Emirates fortæller tirsdag, at selskabet sender sin første Airbus A380 nogensinde på pension. Selskabet har indgået en aftale om miljøvenlig ophugning af A380’eren, derfor sættes en række genstande fra flyet nu til salg. Heriblandt en komplet bar.  

Udover at baren sælges, så skal en del af kabine-interiøret omdannes til møbler. Selskabet forventer desuden at redde en række souvenirs fra flyet, inden A380’eren sendes til ophug i de Forenede Arabiske Emirater, hvor ophuggeren Falcon Aircraft Recycling holder til.  

Alle genstandene – inklusiv baren – vil blive sat til salg af Emirates gennem deres velgørenhedsfond, Emirates Airline Foundation. Fonden har til formål at hjælpe hårdt ramte børn i hele verden. Det er dette arbejde, som pengene fra salget af inventaret fra A380’eren skal gå til.  

På vingerne i 12 år
Ifølge Emirates så betyder aftalen med Falcon Aircraft Recycling, at så meget som muligt af flyet, der er verdens største passagerfly, bliver genbrugt eller upcyclet. Det vil sige, at de eksisterende materialer forberedes i stedet for “blot” at genbruges. 

Flyet har en lang historie. Siden A6-EDA blev lavet af Airbus i Hamburg i 2008, så har det fløjet i alt 6.319 gange. A380’eren har besøgt 62 lufthavne, siden flyet første gang lettede fra Dubai for at flyve til New York. Den sidste rejse blev en tur mellem Singapore og Dubai i marts sidste år.  

Det er en flig af denne luftfartshistorie, som Emirates håber på at fastholde i de møbler, der skal laves af forskellige dele af kabinen. Selskabet har derfor slået pjalterne sammen med virksomheden Wings Craft, der har specialiseret sig i netop at lave møbler og andre genstande ud af interiør fra fly.

Får luftfartshistorien med hjem
Topchefen hos Emirates, Tim Clark, fortæller i pressemeddelelsen, at han mener, at løsningen med at sælge den ikoniske bar samt en række andre møbler og genstande fra Airbus A380’eren er en løsning, der kommer alle parter til gode. 

“Vores kunder og fans får mulighed for at tage et stykke luftfartshistorie med hjem, mens de sørger for at værdifulde materialer ikke smides på lossepladsen, samtidigt bidrager de til en god sag gennem Emirates Airline Foundation. Det er en elegant og passende pension for dette ikoniske fly og vores flagskib,” siger Tim Clark fra Emirates. 

Emirates tilføjer desuden, at det ikke er alt i det udtjente fly, der skal skrottes. Inden A380’eren blev udleveret til Falcon Aircraft Recycling, så blev blandt andet motor, landingsstel samt flere dele til flystyring fjernet, da de fortsat fungerer.

 

Relaterede artikler:

Emirates begynder at sende A380 på pension

Boeing 737 sat til salg på Facebook

Køb dit eget fly på DBA