London Southend Airport (Foto: SEN | Facebook)

København får ny London-rute

Til næste forår åbner Ryanair en ny rute fra København til London Southend Airport. Dermed bliver det muligt at flyve fra CPH til fem London-lufthavne.

Ryanair kunne onsdag præsentere ruterne fra en ny base i London-området. Den kommende base åbnes i London-Southend Airport, der ligger omkring 60 kilometer øst for London i Essex mellem Rochford og Southend. I første omgang vil Ryanair placere tre fly på basen.

Dermed bliver en ny London-lufthavn tilgængelig for rejsende med Ryanair, og blandt de første 14 destinationer fra London-Southend er København sammen med Alicante, Bilbao, Brest, Cluj, Dublin, Faro, Korfu, Kosice, Málaga, Palma de Mallorca, Reus og Venedig.

Ruten til København starter op tirsdag den 2. april 2019 og vil blive opereret tre gange om ugen. Der flyves på tirsdage og torsdage kl. 17.35 fra Southend med ankomst i København kl. 20.25. Flyet vendes på de sædvanlige 25 minutter og returnerer kl. 20.50 og med ankomst kl. 21.40 lokal tid i Southend. Der flyves også om lørdagen kl. 19.35 fra London-Southend med returflyvning kl. 22.50 fra København.

Fem London-lufthavne fra København
Med den nye rute til Southend vil Ryanair flyve fra København til tre London-lufthavne. I forvejen flyver selskabet til London Stansted Airport og London Luton Airport. Til Luton flyves der næste sommer seks gange om ugen, mens Stansted betjenes med i alt 21 ugentlige afgange. Dermed vil Ryanair samlet tilbyde 31 London-frekvenser om ugen i hver retning, hvilket svarer til en kapacitet på 11.718 sæder.

Ryanair har også base i London Gatwick Airport, og samlet udbyder selskabet 180 ruter fra de fire London-lufthavne med samlet 26 millioner passagerer om året. Således sidder hver femte Ryanair-passager i et fly til og fra London.

Fra Københavns Lufthavn bliver det med den nye rute muligt at flyve til fem London-lufthavne. SAS og British Airways flyver til Heathrow Airport, mens Norwegian og easyJet sammen benytter Gatwick Airport. Dermed er Ryanair alene om at betjene de øvrige tre lufthavne.

Tidligere danskerlufthavn
London Southend Airport er ikke ukendt blandt jyderne. Da Maersk Air oprindeligt brød SAS-monopolet, var det med en rute fra Billund til Southend. Det var samtidig den første udenrigsrute fra Billund Lufthavn.

Ruten eksisterede fra 1984 til 1990, men den blev flyttet til Gatwick Airport, da luftfartsmarkedet blev liberaliseret, og Maersk Air fik mulighed for at etablere udenrigsruter til de større lufthavne.

 

Relaterede artikler:

Ryanair åbner fjerde London-base

Ryanair åbner London-rute nummer to fra CPH

Southend vil have rute til København