København til Cuba for under 5.000 kroner

Ved at kombinere Ryanairs nye rute fra København til Køln med Lufthansas oversøiske lavprisruter fra den tyske storlufthavn er det muligt at købe en returbillet til Cuba og andre eksotiske rejsemål for under 5.000 kroner.

Ryanairs lavprisindtog i Københavns Lufthavn gavner ikke alene rejsende mellem Danmark og Tyskland. Det irske lavprisflyselskabs ruter kan også benyttes i kombination med andre flyselskaber, der flyver oversøisk fra Ryanairs baselufthavne i Europa.

Det er således tilfældet med ruten mellem København og Køln, der åbner i slutningen af oktober måned i år. Her vil der blive en daglig forbindelse fra København til Køln med afgang fra København kl. 12.20 og ankomst i den tyske lufthavn kl. 13.35

Netop Køln/Bonn-lufthavnen har Lufthansa valgt som udgangspunkt for den nye oversøiske lavprissatsning, der markedsføres gennem datterselskabet Eurowings. Fra 1. november og i de følgende måneder kan man flyve til lavpris fra Køln til Dubai, Bangkok, Phuket, Punta Cana (Den Dominikanske Republik) samt Varadero på Cuba.

Det betyder, at ferieparadiset i Varadero på Hicaros-halvøen i det nordlige Cuba kommer inden for økonomisk rækkevidde. I dag koster en returbillet til Cuba med de etablerede flyselskaber op i nærheden af 8.000 kroner. Med Ryanair og Eurowings er det således muligt at komme fra København til Varadero og retur igen for blot 5.500 kroner.

Kan være nødvendigt med overnatning
Den unikke priskombination er mulig, da Ryanair tilbyder en returbilet fra København til Køln fra 258 kroner, mens Eurowings har 580 euro – eller godt 4.400 kroner – som billigste returbillet for en ren flytransport fra Køln til Varadero. Derved bliver totalprisen på godt 4.660 kroner. Flyveturen fra Køln til Vardero tager lidt over 11 timer, mens returflyvningen fra Cuba til den tyske Ruhr-lufthavn kan gøres på lidt under 10 timer.

Den eneste hage ved rejsetilbuddet er, at der ikke kan gives garantier ved forsinkelser. Hvis Ryanair-flyet fra København til Køln er forsinket, og man dermed mister videreforbindelsen til Varadero, mister man retten til transport. Hvis man ikke ønsker at løbe den risiko kan man flyve til Køln dagen i forvejen og købe sig en hotelovernatning i by eller lufthavn og stadig spare penge.

Eksempelvis koster det firestjernede Leonardo Hotel i Køln-Bonn Lufthavn 420 kroner per person i delt dobbeltværelse med morgenmad, så det vil stadig være økonomisk overkommeligt at rejse via Køln, selvom det naturligvis er sjovere at skifte overnatningen i den tyske lufthavn ud med en ekstra nat i det cubanske ferieparadis.

Fra Køln er det også muligt at flyve til Bangkok, Phuket og Punta Cana for 3.000 kroner, mens billigste returbillet til Dubai koster 1.500 kroner.