Boeing 767-300ER fra Delta Air Lines i Københavns Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Kommende amerikansk SAS-partner viser vejen

Delta Air Lines kom ud af første kvartal med et spinkelt overskud på 257 millioner kroner, men der er forventning om en rekordsommer. Udmeldingen fra den kommende SAS-partner fik amerikanske luftfartsaktier til at løfte sig.

Delta Air Lines, der er et af verdens tre største flyselskaber og kommende partner til SAS, er kommet godt ud af første kvartal af 2024.

Det amerikanske SkyTeam-selskab har onsdag offentliggjort en kvartalsrapport med en omsætning på 13.748 millioner dollars, hvilket svarer til 95,3 milliarder danske kroner, og det var faktisk rekordomsætning. 

I samme kvartal sidste år satte Delta også rekord med en omsætning på 12.759 millioner dollars (88,5 milliarder kroner), og fremgangen til dette års første kvartal var således på 7,8 procent, hvilket skaber glæde hos koncernchef Ed Bastian.

“For marts-kvartalet leverede vi rekordomsætning på enestående operationel præstation, hvilket muliggjorde en stærk indtjeningsvækst. Vi forventer et fortsat stærkt momentum for vores forretning, og i juni-kvartalet forventer vi at levere rekordomsætning.”

Forventer rekordstort andet kvartal
Kvartalets rekordomsætning hos Delta Air Lines smittede også af på bundlinjen, der blev styrket i forhold til samme kvartal året før. Overskuddet før skat blev på beskedne 122 millioner dollars (846 millioner kroner) mod et underskud før skat på 506 millioner dollars (3,5 milliarder kroner) i marts 2023.

På bundlinjen i kvartalet, der også er lavsæson hos de amerikanske flyselskaber, havnede spinkle 37 millioner dollars, eller hvad der svarer til 257 millioner kroner. Det var en forbedring i forhold til et negativt nettoresultat på 363 millioner dollars (2,52 milliarder kroner) i første kvartal 2023.

Delta Air Lines har samtidig store forventninger til andet kvartal af 2024, hvor man også forventer ny omsætningsrekord for dette kvartal baseret på en omsætningsvækst på mellem fem og syv procent og en driftsmargin på mellem 14 og 15 procent.

Samtidig fastholdes forventningerne til resten af året, hvilket sendte de amerikanske luftfartsaktier op i dagens handel på de amerikanske børser. Delta Air Lines lagde ud med en stigning på omkring fem procent, mens det blev udjævnet i løbet af dagen til omkring to procent.

Både United Airlines og JetBlue løftede sig i løbet af onsdagen, mens American Airlines og Southwest Airlines ikke kunne holde de gode takter med stigninger i formarkedet.

Klar til tæt samarbejde med SAS
Delta Air Lines forventes i løbet af fremtiden at kunne byde SAS velkommen det transatlantiske joint venture, hvor også Air France. KLM og Virgin Atlantic deltager.

I første omgang vil SAS den 17. juni etablere en rute fra København til Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, der er verdens største lufthavn og centralt knudepunkt for Delta Air Lines, og endvidere skal en rute til Minneapolis, et andet stort Delta-hub, angiveligt også være på vej.

I det igangværende sommertrafikprogram vender Delta Air Lines tilbage med ruterne fra New York-JFK til henholdsvis København og Stockholm. 

 

Relaterede artikler:

SAS tilpasser USA-trafikprogrammet til Delta

Rekordomsætning hos kommende SAS-partner

Deltas skandinaviske ruter bliver atter sæsonruter