Delta Air Lines får Airbus A350-1000 i flåden. (Foto: Airbus | PR)

Rekordomsætning hos kommende SAS-partner

Delta Air Lines leverede i 2023 en omsætning på 373 milliarder kroner, hvilket er ny rekord. Resultatet før skat landede på 35,4 milliarder kroner, og der er optimisme for 2024.

Delta Air Lines, der forventes at blive kommerciel samarbejdspartner til SAS i et transatlantisk joint venture, kunne fredag offentliggøre resultatet af fjerde kvartal 2023 og dermed også resultatet for hele året.

Omsætningen satte ny rekord med 54,7 milliarder dollars, hvilket svarer til godt 373 milliarder danske kroner. Det var samtidig en vækst på 20 procent i forhold til 2022. Resultatet før skat landede på 5,2 milliarder dollars (35,4 milliarder danske kroner) med en EBT-margin på 9,5 procent. 

“2023 var et fantastisk år for Delta med brancheførende operationelle og økonomiske resultater. I 2024 er efterspørgslen efter flyrejser fortsat stærk, og vores kundebase er i en sund finansiel position, hvor rejser er en topprioritet,” udtaler koncernchef Ed Bastian i en pressemeddelelse.

Stærk international efterspørgsel
Mens det amerikanske SkyTeam-selskab kan glæde sig over 2023-resultaterne, er udsigterne til 2024 også relativt positive.

“Med stærk efterspørgsel efter internationale rejser og en positiv udvikling i indenrigsmarkedet forventer vi, at den justerede omsætning i marts kvartal vil være tre til seks procent højere end året før,” lyder det fra koncerndirektør Glen Hauenstein.

I 2024 forventer Delta Air Lines at året bliver præges af optimering med effektiviseringsgevinster, og en encifret stigning i enhedsomkostningerne eksklusive brændstof.

Ordre på 20 nye langdistancefly
Delta Air Lines kunne samtidig med offentliggørelsen af årsresultatet løftet sløret for en ordre på 20 Airbus A350-1000, som vil blive en ny variant i selskabets flåde.

I forvejen opererer Delta flere end 450 fly fra Airbus i produktfamilien, der strækker sig fra A220 til A350-900. Sidstnævnte flytype var Delta det første flyselskab i USA til at introducere.

“A350-1000 vil blive det største fly i Deltas flåde og er et vigtigt skridt fremad for vores internationale ekspansion. Flyet komplementerer vores flåde og tilbyder en høj kundeoplevelse med flere førsteklasses sæder og klassens bedste bekvemmeligheder samt udvidede fragtmuligheder,” siger Ed Bastian, koncernchef hos Delta Air Lines.

 

Relaterede artikler:

Delta Air Lines med ny rute til Island

Delta Air Lines investerer i tre flyselskaber

Deltas skandinaviske ruter bliver atter sæsonruter