Kroatien byder på historiske slotte og festivaler

Den tidligere jugoslaviske republik, Kroatien, byder på mange historiske oplevelser for turister. Ikke mindst landets slotte trækker besøgende til, og i sommerhalvåret er Kroatien hjemsted for en lang række festivaler, udstillinger og koncerter.

Den 25. juni 1991 erklærede den tidligere republik i Jugoslavien, Kroatien sin selvstændighed. Siden da er landet blevet et populært feriemål, også for danskere.

Detcentraleuropæiske land er med godt 56.542 kvadratkilometer noget større end Danmark, men har kun 4,3 millioner indbyggere.

For turisterne byder Kroatien på en rig kulturarv, hvoraf mange er optaget på UNESCOs liste over verdens bevaringsværdige kulturarv. I Kroatien kan turisterne opleve fleretusinde års historie, ikke mindst med eventyrlige borge og slotte.

Kroatiens mange fascinerende slotte kan opleves i kombination med et behageligt forårsklima og smuk natur.

Her kan turister traske rundt i overdådige stuer ogdrømme sig tilbage i historien. Et af de mest romantiske og flotteste slotte i Kroatien er det overdådige Trakošćan-slot, der ligger i det nordkroatiske Varaždin-område.

Er man mere til fangehuller end flotte facader, så er der mulighed for at se fæstninger og ruiner. I nærheden af havnebyen Split har slottet Klis i over to tusinde år været solidt plantet i de grå klipper. Så solidt plantet, at det fra bestemte vinkler er svært at skelne klippe fra slot.

På øen Hvar, der ligger i Adriaterhavet ud for Kroatiens kyst, kan man tage en tur på renæssanceslottet Tvrdalj, der trods mange angreb fra havsiden stadig er flot og charmerende.

Ifølge Det Kroatiske Turistråder landet en destination som tilbyder så meget, at man altid kan opdage noget nyt. Ved at tiltrække et bredt spekter af turistgæster har Kroatien udviklet sig og udbygget infrastrukturen så den passer til både eventyrere og gæster, som søger efter et vist niveau af komfort.

Mange festivaler og koncerter
I de senere år har Kroatien bestræbt sig på at forbedre kvalitetsniveauet på de mange turistattraktioner og samtidig udbygge infrastrukturen, så Kroatiens mange oplevelser bliver mere tilgængelige.

Ikke mindst i sommermånederne erKroatien både en stor natur- og historisk scene og en scene for mange enestående festivaler, udstillinger, koncerter og mødesteder.

Det gælder blandt andetDubrovniks Sommerfestival, Split Sommerfestival, middelalderfestivalenRab fjera,Motovun filmfestival eller kunst- og musikfestivalen Špancirfest i Varaždin.

Netop SAS har valgt Kroatien som fokusområde for fritidsrejsende i den kommende sommer. Den 12. maj åbner det skandinaviske flyselskab en ny rute fra København til Split, mens endnu en rute følger den 4. juli fra København til Dubrovnik.

Fra både Sverige og Norge øger SAS ligeledes kapaciteten til Kroatien i sommertrafikprogrammet.