Kropsscannere taget i brug i Heathrow og Manchester

Rejsende gennem Terminal 2 i Manchester og Terminal 4 i Heathrow kan nu risikere at blive udvalgt til særlig sikkerhedskontrol i kropsscannere.

Den britiske regering har godkendt, at lufthavnene i Manchester og London-Heathrow fra 1. februar tager kropsscannere i brug for at styrke sikkerheden. Derfor kan passagerer, der rejsergennem Terminal 2 i Manchester og Terminal 4 i Heathrow risikere at blive scannet som en del af sikkerhedsprocedurerne.

Manchester Airport har endvidere planer om at indføre yderligere scannere i Terminal 1 og 3 inden udgangen af denne måned. Den britiske regerings nye sikkerhedsregler betyder, at det er obligatorisk for alle passagerer, der er udvalgt til en scanning, atdeltage. Ethvert afslag vil resultere i, at passageren ikke får lov til at rejse.

Lufthavnen i Manchester har testet den nye teknologi siden oktober 2009. I testen blev alle under 18 år undtaget fra kontroller, men dette er slut med de nye regler, hvor alle uanset alder kan udtages til kontrol.

I Danmark er der også kropsscannere på vej som et led i en forsøgsordning. Transportminister Lars Barfoed godkendte den 29. januar, at Københavns Lufthavn iværksætter forsøg med kropsscannere.

“Jeg synes, at det er meget positivt, at Københavns Lufthavn har taget dette initiativ, som vil give både lufthavnen og myndighederne værdifulde oplysninger om både den nye teknologi og om passagerernes opfattelse af body scanning,“ udtaler transportminister Lars Barfoed.