Kun morgenmad til SAS-indenrigspassagerer

Når SAS fra den 9. juni opgrader selskabets servicekoncept vil der stadig være gratis morgenmad i gaten til alle danske indenrigspassagerer. Hverken Norwegian eller DAT har planer om at tilbyde gratis morgenmad.

SAS lancerer søndag den 9. juni et nyt servicekoncept, der hedder henholdsvis SAS Plus og SAS Go indenfor Europa. Det betyder en ændring af måltidskoncepterne, men der vil stadig være gratis morgenmad til alle indenrigspassagerer i Danmark, Norge og Sverige indtil kl. 09.00 I Danmark bliver morgenmaden dog serveret i gaten og kan medbringes ombord på flyet, hvor der til gengæld serveres gratis kaffe eller the.

SAS flyver i Danmark på indenrigsruterne mellem København og henholdsvis Aalborg, Aarhus og Billund, hvorfor denne service vil være tilgængelig her.

Skal man derimod rejse med Norwegian fra København til Aalborg eller Karup ser det noget anderledes ud, hvis man ikke har fået morgenkaffen og et rundstykke hjemmefra. På Norwegians danske indenrigsruter er der ikke adgang til morgenmad, og det er heller ikke muligt at købe hverken kaffe eller the ombord. Den korte flyvetid gør det ikke muligt at servere for op til 186 passagerer i de store Boeing 737-800 fly.

I Norge er det dog muligt at købe sig et morgenmåltid på indenrigsflyvninger, der varer over en time. En såkaldt breakfast-box koster her 70 kroner og er inklusiv kaffe og juice. Men man skal ikke forvente, at Norwegian vil kopiere servicekonceptet fra SAS.

“Vi mener, at man skal frihed til at vælge, så man kan købe morgenmad ombord på de ruter, hvor det er muligt i forhold til rejsetiden. Det skal ikke være noget, som alle betaler for, da det kun gør produktet dyrere,“ siger presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen fra Norwegian i Danmark.

Traktement i lufthavnen
Det sønderjyske flyselskab Danish Air Transport (DAT) flyver fra København til Bornholm og Sønderborg. Her bydes der på kaffe, the og et stykke chokolade undervejs på flyveturen. Men der er ingen aktuelle planer om at indføre morgenmad i gaten eller ombord på flyene.

“På Bornholm-ruten er flyvetiden kort og med en traditionel høj belæning. Alene at nå at servere kaffe og the er en præstation. Det vil være urealistisk at forsøge at forbedre konceptet,“ siger administrerende direktør Jesper Rungholm fra DAT.

Derimod vil han ikke udelukke, at det kunne være en mulighed på ruten fra København til Sønderborg, hvor DAT om kort tid får konkurrence fra det lokale og nyetablerede Alsie Express.

“På København-Sønderborg ruten kunne man overveje konceptet. Men som udgangspunkt har vi ikke hørt om passagerer, der ønsker mere service ombord. I Sønderborg Lufthavn nyder passagererne allerede godt af den gode service der findes. Der bliver virkelig kræset for passagererne,“ mener DAT-direktøren.

Her henvises til det særlige servicekoncept, som Sønderborg Lufthavn tilbyder passagererne. Der er gratis kaffe i lufthavnen til passagerer på de to første morgenafgange, og for blot 35 kroner er det muligt i den lokale Café Vingesus at købe et morgenkomplet med rundstykke, pålæg, yoghurt og juice.