Kys til Aalborg Lufthavn

‘Kys og kør’ konceptet i Aalborg Lufthavn blev i sidste uge udvidet til ‘kys og flyv’, da det americanske rockband KISS besøgte lufthavnen. Det skete standsmæssigt i et privat chartret CRJ200-jetfly, der havde en meget spektakulær KISS-bemaling på siden.

I Aalborg Lufthavn findes en “kys og kør“ holdeplads for gæster i bil,der skal hente eller aflevere rejsende. Dette begreb blev i sidste uge udvidet til “kys og flyv“, da det americanske rockband KISS gæstede lufthavnen i forbindelse med en koncert i Aalborgs Gigantium.

Aalborg var 5. stop på vejen i en europæisk/nordamerikansk turné, der skal bringe de aldrende rockstjerner rundt til 11 europæiske areaner og efterfølgende 29 amerikanske af slagsen.Rockbandet fløj ind fra Oslo og skulle efterfølgende videre til Arnhem i Holland. Men det var ikke et helt almindeligt fly, der bragte stjernerne til Aalborg trods det faktum, atlufthavnen har en direkte rute fra Oslo.

KISS ankom under stor mediebevågenhed til Aalborg Lufthavni et CRJ200-jetfly, der var indlejet fraSolid Air i Eindhoven, Holland. Oprindeligt er flyet en CRJ200ER, men er sidenhen blevet ombygget, således at det nu fremstår som en Challenger 850.

Til sammenligning bruger Cimber Sterling fly af typen CRJ200 på regionale ruter samt også af og til på danske indenrigsafgange. I Cimber Sterlings version er der 50 sæder i flyet, men det vil være et ganske godt gæt, at KISS-flyet har færre sæder og er specialindrettet til opgaven.

Foto: Erik Frikke / www.skymasters.dk