Landede med næsehjulet først

Et Boeing 737-700 fly fra Southwest Airlines landede med næsehjulet først og kurrede på næsen næsten 700 meter.

Der er ikke noget at sige til, at næsehjulene knækkede sammen på et Boeing 737-700 fly fra Southwest Airlines, da flyet mandag landede i New York’s La Guardia Lufthavn. For den amerikanske havarikommission, National Transportation Safety Board (NTSB), er nu kommet frem til, at næsehjulene var de første hjul til at røre asfalten, da flyet landede i La Guardia efter en udramatisk flyvetur fra Nashville. Normalt lander alle fly med hovedhjulene først hvorefter flyets næse langsomt sænkes og næsehjulene rammer landingsbanen.

Men ud fra videomateriale og andre beviser konkluderer NTSB mindre en uge efter hændelsen, at piloterne ombord på flyet landede helt forkert med næsen først. Det kan nok ikke kun klares med en omgang kvaje-bajer til pilotkollegerne, men udløser sandsynligvis en alvorlig reprimande eller måske ligefrem en fyreseddel.

Da flyets næsehjul ramte asfalten, knækkede hjulets understel sammen og røg op i flyskroget. Samtidig kurrerede Boeing 737-700 flyet med sine 145 passagerer og fem besætningsmedlemmer næsten 700 meter ned af La Guardias bane 04 med næsen på asfalten. Efter 19 sekunder holdt flyet stille i højre side af banen.

Flyet havde en hastighed på 246 kilometer i timen, da det landede og flyet havde en nedadgående hældning på tre grader.