Laudamotion Airbus A320-200 (Foto: Laudamotion)

Laudamotion kommer til København

Det Ryanair-kontrollerede østrigske flyselskab Laudamotion åbner i det kommende vintertrafikprogram en rute mellem Wien og København,

Den tidligere Formel 1-racerkører Niki Lauda er i gang med at opbygge sit tredje flyselskab med navnet Laudamotion, og i løbet af efteråret vil selskabets fly også finde vej til København.

Laudamotion har nemlig valgt at flyve tre gange om ugen fra Wien til København fra søndag den 28. oktober. Det oplyste selskabet på et pressemøde onsdag i Wien.

l det kommende vintertrafikprogram vil Laudamotion basere otte Airbus A320-200 i Wien-Schechat lufthavnen, og i stedet for de klassiske middelhavsdestinationer, der udgør hovedparten af sommerens trafik, satser Laudamotion i vintermånederne på europæiske storbydestinationer.

Med 22 nye destinationer fra Wien vil Laudamotion gøre klar til en indædt lavprisdyst med det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air, der satser stort fra den østrigske hovedstadslufthavn med nye ruter til blandt andet Bergen, Billund, Keflavik, Malmø-Sturup og Stockholm-Skavsta.

Wizz Air flyver dog ikke til København, og her bliver det i stedet Lufthansa-datterselskabet Austrian Airlines, der vil komme til at mærke effekten af Laudamotion-indtoget. Det østrigske Star Alliance-flyselskab betjener i dag København-ruten med fire daglige afgange.

Får hjælp fra Ryanair
Laudamotion købte i tidligt i 2018 dele af konkursboet efter airberlin-datterselskabet NIKI, som Niki Lauda oprindeligt grundlagde i 2003 på resterne af Aero Lloyd Austria.

Første Laudamotion-fly blev sendt i luften den 25. marts, og indtil videre har selskabet gennemført 2.700 flyvninger. Fra den 1. juni etableres nye baser i Berlin og Düsseldorf, og her får det østrigske flyselskab hjælp fra Ryanair, der vil wetlease fire Boeing 737-800 til selskabet hen over sommeren.

Ryanair indgik i slutningen af marts en aftale med Laudamotion om at overtage 24,9 procent af aktierne i det østrigske flyselskab med ambitionen om at øge ejerandelen til 75 procent, hvis godkendelsen fra EU´s konkurrencemyndigheder falder på plads. Så det er indirekte Ryanair, der vil gøre sin entré i CPH senere på året, når Wien-forbindelsen åbner.

Udover ruten til København vil Laudamotion i det kommende vintertrafikprogram flyve fra Wien til Amman, Barcelona, Paris-Beauvais, Milano-Bergamo, Bologna, Bukarest, Dublin, Faro, Fuerteventura, Krakow, Lanzarote, Larnaca, Las Palmas, London-Stansted, Madrid, Málaga, Marrakech, Palma de Mallorca, Rom, Sevilla og Tenerife.

 

Relaterede artikler:

Ryanair leverer basefly til Lauda i Berlin-Tegel

Ryanair vil overtage LaudaMotion

Laudamotion skal flyve for Eurowings