Åbningen af Primera Airs rute fra London-Stansted til Washington D.C. (Foto: London Stansted Airport)

Lavprislufthavn vil have 25 oversøiske destinationer

London Stansted Airport har som mål at kunne tilbyde 25 oversøiske ruter om fem år, og de første seks er allerede på plads.

Stansted Airport , der er placeret omkring 40 kilometer nordøst for London, har store langdistanceambitioner. I løbet af det seneste år har lufthavnen fået New York, Dubai, Boston, Washington D.C., Toronto og Tel Aviv på rutekortet, og nu løfter man sløret for et strategisk mål om samlet 25 oversøiske destinationer i lufthavnens ruteportefølje om fem år.

Fokus er især rettet på Asien, Indien, Nordamerika og Mellemøsten, og den britiske lavprislufthavn har allerede sat navn på de 20 destinationer, som man målrettet vil gå efter.

I Asien vil man gerne flyve til Bangkok, Beijing, Guangzhou, Manila, Seoul, Shanghai, Singapore og Tokyo. På det indiske subkontinent har man identificeret Delhi, Mumbai og Sri Lanka som potentielle destinationer, mens Chicago, Los Angeles, Miami, Montreal, San Francisco og Vancouver indtil videre er i kikkerten, når det handler om Nordamerika. Herudover er der ønsker om ruter til Kuwait i Mellemøsten og Johannesburg i Sydafrika.

Ifølge lufthavnens analyser er der allerede en stor efterspørgsel efter disse destinationer i lufthavnens optageområde, og succesen med den nye Emirates-rute til Dubai viser, at potentialet også kan blive indfriet.

Vil levere 50 procent af London-passagervækst
I 2017 rejste 25,9 millioner passagerer gennem Stansted-lufthavnen, og dermed var der en vækst på 6,5 procent i forhold til året før. Dermed er Stansted Airport sammen med Luton Airport blandt de hurtigstvoksende af de fire større London-lufthavne.

Samtidig er det velkendt, at der er kapacitetsproblemer i både Heathrow Airport og Gatwick Airport, hvorfor Stansted har mulighed for at maksimere potentialet i forhold til den eksisterende banekapacitet. Flyselskaber over hele verden vil gerne åbne flere ruter til London, men kapaciteten i områdets to største lufthavne har hidtil været en blokering for dette.

“I løbet af det næste årti vil banekapaciteten i det sydøstlige område være fin, og Stansted vil blive ansvarlig for at levere op til 50 procent af Londons forventede passagervækst og dermed i højere grad bidrage til at forbedre Storbritanniens forbindelser til resten af verden. Det er afgørende, at vi fortsætter med at udvikle vores rutenet ved at åbne op for vores ekstra banekapacitet og give den bedste service og faciliteter, så flyselskaber og passagerer kan nemt og bekvemt kan komme ud i verden fra Stansted,” siger administrerende direktør Ken O´ Toole fra Stansted Airport.

 

Relaterede artikler:

Primera Air har øje på flere destinationer i Nordamerika

Emirates åbner rute til lavprislufthavn

Danske Primera-fly til seks nye USA-ruter