En Embraer E190 fra BA CityFlyer. Foto: British Airways

British Airways vender tilbage til Stansted

For første gang siden coronapandemiens begyndelse vil British Airways i 2024 åbne ruter fra London Stansted, og dermed vil selskabet igen flyve fra fire lufthavne i den britiske hovedstad.

British Airways opererer i dag fra tre London-lufthavne – nemlig Heathrow, Gatwick samt den bynære City Airport. Og snart vil flyselskabet vende tilbage til en fjerde.

Således oplyser British Airways, at det vender retur til Stansted Airport nordøst for London i sommertrafikprogrammet 2024. Første flyvning fra lufthavnen bliver 18. maj, og der vil blive tilbudt weekendflyvninger fra Stansted til de populære feriedestinationer Firenze, Ibiza og Nice.

Flyvningerne vil blive udført af datterselskabet BA CityFlyer, der råder over en flåde bestående af 20 Embraer E190 med plads til hver 98 passagerer. Samtlige tre ruter har afgang fra Stansted hver lørdag med returflyvning om søndagen. Der tilbydes to kabineklasser: Club Europe (business class) og Euro Traveler (economy class).

BA CityFlyer flyver normalt til omkring 30 kortdistancedestinationer fra London City Airport. Selskabet blev grundlagt af British Airways 25. marts 2007.

Udnytter City Airport-basefly
Dermed vender British Airways tilbage til London Stansted for første gang siden begyndelsen på coronapandemien i foråret 2020.

British Airways lettede for første gang nogensinde på ruteflyvninger fra lufthavnen i maj 2016. Indledningsvis blev der tilbudt flyvninger til Málaga, Palma de Mallorca, Ibiza og Faro, og senere blev blandt andet også Berlin en del af programmet.

Efter en pause på omkring fire år går British Airways altså snart på vingerne igen fra Stansted, der er den tredjestørste lufthavn i London målt på antal passagerer.

Flyene, som British Airways vil benytte, er normalt baseret i City-lufthavnen, men da denne lufthavn er lukket i et bestemt tidsrum i weekenden, har selskabet altså set muligheden for at benytte dem på ruter fra Stansted. I stedet for bare at lade dem stå ubeskæftiget i City-lufthavnen. Det skriver rejsemediet One Mile at a Time.

London Stansted er i høj grad en lavprislufthavn, der har Ryanair som største operatør, men hvor også EasyJet har flere ruter fra. Der er imidlertid også ruter med blandt andet Emirates til Dubai og Turkish Airlines til Istanbul.

 

Relaterede artikler:

British Airways flyvende fra start i Stansted

British Airways åbner i London-Stansted

19 fly overføres til BA Euroflyer