LEGO-penge bag ny hangar i Billlund Lufthavn

Billund Lufthavn har indgået aftale med KIRK KAPITAL A/S om opførelse af hangarer ved Billund Lufthavn. Byggeriet ventes at blive på ca. 3.000 kvadratmeter. I forbindelse hermed opfører Billund Lufthavn ny GA-terminal.

Billund og Lego hører sammen. Da Billund Lufthavn formelt startede inovember 1964 med en 1600 meter lang og 45 meter bred start- og landingsbane, blev passagererne således ekspederet i LEGOs hangar, indtil den første terminalbygning stod færdig i foråret 1966.

Denmangeårige relation understreges nu da Billund Lufthavn har indgået en aftalemed Kirk Kapital A/Som opførelse af hangarer ved Billund Lufthavn. Byggeriet ventes at blive på ca. 3.000 kvadratmeter.

Kirk Kapital A/S eret investeringsselskab, der ejes afslægtninge til stifteren af LEGO Gruppen. Selskabet havde i seneste regnskabsår en egenkapital på 3,5 milliarder kroner.

Kirk Kapital A/Svil opføre hangarerne på lejet grund i lufthavnens sydvestlige del i området ved den gamle terminalbygning, der for en stor del nedrives. Lejeaftalen løber over en længere årrække.

I forbindelse med det nye hangarområde opfører Billund Lufthavn selv en ny GA-terminal. Billund Lufthavns havnekontor forventer at etablere sig i komplekset med kontorfacilitet og tilknyttet GA-terminal for forretnings- og privatfly.

GA-terminalen og hangarerne er endnu ikke færdigprojekterede, men byggeriet forventes påbegyndt i foråret 2011 med indflytning i efteråret 2011.

Det er ikke første gang, at Kirk Kapital A/S investerer inden for luftfarten. I december 2008 deltoginvesteringsselskabet sammen med Nordic Aviation Capital A/S i etsale-and-lease-back af ikke færre end 39 fly af typen ATR72 til American Airlines datterselskabet American Eagle.

Foto: Sådan forestiller Årstiderne Arkitekter sig, at fronten på den nye GA-terminal i Billund Lufthavn skal tage sig ud.