En Boeing 737-8 MAX fra det polske flyselskab LOT. Foto: John Taggart

LOT bestiller yderligere seks Boeing 737 MAX

LOT øger flåden af Boeing 737 MAX med seks ekstra fly, og det polske flyselskab får dem leveret fra det mellemøstlige leasingfirma ALAFCO.

Boeing 737 MAX er populært blandt mange flyselskaber.

Senest har det polske flyselskab LOT bestilt seks nye fly af denne model, hvilket vil bringe det samlede antal op på 12 fly i slutningen af 2020.

LOT får leveret fem af flyene i 2018, mens det sidste lander i Warszawa i slutningen af 2020. Flyene bliver leaset gennem det kuwaitiske leasingfirma ALAFCO (Aviation Lease and Finance Company).

”Ikke alene er de her fly mere effektive og er med til at reducere flyselskabets omkostninger betydeligt, men de er også meget mere miljøvenlige. De nye motorer reducerer støjen betydeligt, hvilket giver en bemærkelsesværdig forbedret komfort om bord. Vores passagerer har derfor mere end godkendt disse fly,” siger Adrian Kubicki, kommunikationsdirektør hos LOT.

”Udvidelse af 737 MAX-flåden er endnu et skridt i retning af at bygge LOTs stærke position i Centraløst- og Østeuropa. Takket være de mest teknologisk avancerede Boeing-fly, B787 Dreamliner og den nye B737 MAX, er LOT førende på at indføre nye standarder for luftfartsindustrien i denne region.”

Langsigtet samarbejde
I december 2017 fik LOT sine to allerførste Boeing 737 MAX leveret via en aftale med Air Lease Corporation (ALC). De fire næste lander løbende indtil foråret 2019. Det polske flyselskab ender dermed på i alt 12 fly ved udgangen af 2020, når de seks fly fra ALAFCO også er landet i Polen.

”Jeg er meget glad og meget stolt over at tilføje LOT til vores voksende liste over globale kunder. Vores aftale med LOT udgør en vigtig milepæl for ALAFCO og markerer begyndelsen på et langsigtet strategisk samarbejde mellem de to virksomheder,” siger Ahmad A. Alzabin, administrerende direktør i ALAFCO.

Boeing 737 MAX-flyene har en rækkevidde på 5.570 kilometer, hvilket er 2.250 kilometer mere end B737-400. Og brændstofforbruget er mere end 20 procent lavere end 737-400’eren. Motorerne, CFM LEAP-1B, reducerer desuden støjen med op til 40 procent. Flyet har plads til 186 passagerer fordelt på tre forskellige klasser.

LOT, der i øjeblikket råder over i alt 58 fly, vil anvende de nye Boeing 737 MAX-fly på kort- og mellemdistanceruter fra Warszawa til lufthavnene i London, Madrid, Madrid, Astana, Wien, Amsterdam, Paris, Frankfurt, Bruxelles, Düsseldorf, Barcelona, ​​Moskva, Tbilisi og Kiev.

 

Relaterede artikler:

Flere Dreamlinere til LOT

LOT åbner 12 ugentlige flyvninger til Billund

Boeing starter tests af B737 MAX 7

Første Norwegian Boeing 737 MAX

TUI Nordic klar med Boeing 737 MAX