LOT sender Dreamliner på Europa-turné

Det første europæiske luftfartsselskab til at sætte Boeing 787 Dreamlineren i drift, polske LOT, sender flyet på Europa-turné i december og januar. København er dog ikke på plakaten.

Når det første eksemplar af Boeings nye 787 Dreamliner inovember lander hos et europæisk luftfartsselskab, bliver det ikke hos et stort selskab som British Airways, Lufthansa eller Air France. I stedet er det polske LOT, der som det første europæiske selskab får det nye fly leveret. Og LOT holder sig ikke tilbage med at vise det nye drømmefly frem over for konkurrenterne.

Polakkerne planlægger således en Europa-turné i december og januar i stil med den, som Ethiopian Airlines netop er i gang med inden flyet indsættes i normal rutefart. En enkel dag erstattes Ethiopianssædvanlige flytype med Dreamlineren på udvalgte ruter. Torsdag i næste uge er det Stockholm Arlandas tur til at tage i mod det afrikanske drømmefly.

Premiere til Prag
LOT modtager sin første Dreamliner i midten af november måned, og den 14. december har flyet premiere på ruten fra Warszawa til Prag og retur. Den 16. januar næste år indsættes flyet i fast rutefart mellem Warszawa og Chicago. Inden da er det planen, at også Frankfurt, München, London og Wien skal have éndags-besøg af drømmeflyet. De præcise datoer for besøgene har LOT ikke offentliggjort endnu. Til gengæld er København ikke på plakaten. Men det kan nå at ændre sig endnu.

Jeg kan sige med overbevisning, at dette er et gennembrud for LOT. Jeg er overbevist om, at det tilbud, som vi præsenterer for vores passagerer vil møde stor interesse, og et fly som Dreamlineren vil glæde og opfyldeforventningerne hos de rejsende,“udtaler Marcin Pirog, der er CEO hos LOT Polish Airlines.

LOT har i alt bestilt otte Boeing 787 Dreamlinere, og efter Chicago-ruten er det polakkernes plan at indsætte flyet på ruter fra Warszawa til Toronto (1. februar), New York (3. februar)og Beijing (3. marts).

Fredag den 14. september bliver salget åbnet til Dreamliner-flyvningerne.