Kan Wow Air få lov at etablere sig med US-selskab? Foto: WOW air.

Lovforslag om, at udlændinge må eje USA-flyselskaber

Et nyt lovforslag forelagt Kongressen i USA foreslår at fjerne restriktionerne om, at udlændinge kan eje amerikanske flyselskaber.

En kongresmand fra Virginia har fremlagt et lovforslag, der har til formål at afskaffe forbuddet imod, at udlændinge kan eje flyselskaber, der er hjemmehørende i USA.

Det såkaldte ’Free to Fly Act’, blev forelagt for Repræsentanternes Hus af republikaneren Dave Brat fra Virginia og vil tillade udenlandske flyselskaber at etablere datterselskaber i USA, hvor de skal behandles efter amerikansk lovgivning og derfor vil få adgang til at flyve indenrigs i USA. Skriver Travel Weekly.

“Forestil Jer ’Wow America’ eller ’easyJet U.S.’,” skriver Jay Kronzer, som er assistent for republikaneren Dave Brat, i en email. Loven ville ikke ændre det eksisterende forbud mod at udenlandske flyselskaber flyve indenrigs i USA.

Øget konkurrence
En ophævelse af forbuddet ville ifølge Dave Brats kontor øge konkurrencen og forbrugernes valgmuligheder. Det ville skabe nye jobs og forbedre den finansielle stabilitet for de amerikanske flyselskaber ved at give dem øget adgang til kapital.

Loven vil kræve, at alle udenlandske selskaber, der får certifikat til at flyve indenrigs, kun ansætter amerikansk personale, eller personale, der er bosat i USA. Selskaberne skal have forbud mod at ansatte personale med midlertidige visa, hvilket angiveligt skulle sikre imod, at selskaberne henter billig arbejdskraft i udlandet.

Præsidenten får veto-ret
For at styrke den nationale sikkerhed, vil loven give præsidenten veto-ret i forbindelse med de godkendelser til indenrigsflyvninger, der kan blive givet af Department of Transportation til udenlandsk ejede flyselskaber.

Lovforslaget får støtte fra blandt andet forbrugergrupper som FlyersRights, Travelers United og Air Travel Fairness Coalition, lyder det fra Dave Brats kontor.

Relaterede artikler:

SAS strømliner køb af USA-sæder

USA ændrer regler for markedsføring af billetpriser

USA-selskaber drosler ned for Cuba-flyvninger