Lufthansa har forsynet et af sine Boeing 747-8 fly med fem stjerner. Foto: Lufthansa.

Lufthansa først i Europa med fem stjerner

Som det første europæiske selskab bliver Lufthansa et fem-stjernet flyselskab i Skytrax’ rating-system.

Smilene er ekstra brede hos Lufthansas ansatte i disse dage og flyselskabets profiler på de sociale medier svømmer over med billeder af en plakette, der fortæller, at Lufthansa er blevet udnævnt til at være et fem-stjernet flyselskab. Desuden har et af flyets store Boeing 747-8 langdistancefly fået fem stjerner på siden.

Det store tyske flyselskab er nemlig som det første europæiske flyselskab blev kåret til at være et fem-stjernet flyselskab af det anerkendte rating-firma Skytrax, der står bag den mest prestigefyldte vurdering og kåring af alverdens flyselskaber og lufthavne.

Lufthansa bliver det 10. medlem af den eksklusive klub af fem-stjernede flyselskaber. En klub, som indtil nu kun har haft asiatiske og mellemøstlige medlemmer. De ni andre fem-stjernede selskaber er nemlig Qatar Airways, Singapore Airlines, Cathay Pacific Airways, Asiana Airlines, Hainan Airlines, ANA All Nippon Airways, Garuda Indonesia, EVA Air og Etihad Airways.

Forbedringer på flere fronter
Lufthansas First Class har gennem adskillige år haft fem stjerner og nu får hele selskabet altså samme certificering.

“Prisen er en velfortjent anerkendelse af vores store indsats for at gøre Lufthansa til et af verdens førende førsteklasses flyselskaber igen,” siger Carsten Spohr, bestyrelsesformand for Lufthansa, og fortsætter:

“Vi har indhentet de fem-stjernede selskaber, fordi vi har lavet store investeringer i vores flåde, opdateret alle vores kabiner, introduceret digitale tjenester, åbnet nye lounges og forbedret service om bord og på jorden. Kombinationen af premium tilbud og vores medarbejderes kvalitet og professionalisme har givet Lufthansa status som et femstjernet flyselskab,”

Edward Plaisted, administrerende direktør for Skytrax, bekræfter at Lufthansas forbedringer på flere fronter har givet de fem stjerner. Testerne hos Skytrax rejser med passagerperspektiv. De vurderer flyselskaberne indenfor op til 800 kategorier. Disse omfatter service om bord, sædekomfort, catering, sikkerhedsforanstaltninger, underholdning under flyvningen, toldfritilbud og mange andre elementer.

Udsigten til en ny Business Class, der vil blive udrullet i 2020 med Boeing 777-9, samt en ny og endnu bedre Premium Economy og Economy Class har også haft indflydelse på opgraderingen af Lufthansa.

Europas bedste
Ud over at give flyselskaber stjerner, så kårer Skytrax også hvert år verdens bedste flyselskaber indenfor en lang række kategorier. Det sker på baggrund af svar fra knap 20 mio. passagerer fra 105 forskellige lande. I 2017 blev Lufthansa kåret til at være Europas bedste flyselskab og det 7. bedste selskab i verden.

 

 

Relaterede artikler:

Finnair får igen fire Skytrax-stjerner

Lufthansa går efter fem stjerner

Etihad vil ikke længere have stjerner

Finnair er eneste 4-stjernede flyselskab i Norden