Lufthansa går efter fem stjerner

Lufthansa arbejder hårdt på at blive det første femstjernede europæiske flyselskab. Denne hæder ventes at kunne blive en realitet i 2015.

Den største anerkendelse som et kommercielt ruteflyselskab kan opnå er at blive optaget i familien af de indtil videre syv 5-stjernede flyselskaber i den årlige Skytrax-undersøgelse. Hidtil har denne hæder været forbeholdt flyselskaber fra Asien og Mellemøsten, men Lufthansa går nu målrettet efter at få tilføjet en ekstra stjerne, udover de fire stjerner, der allerede er opnået.

Ved den seneste uddeling af priser i Skytrax World Airline Awards i juni måned var der endnu engang hæder til Lufthansa. Selskabets First Class-lounges blev kåret som de bedste i verden, mens selskabet også fik titlen som bedste europæiske flyselskab og bedste transatlantiske flyselskab.

Skytrax-vurderingen foregår på omkring 800 parametre, hvor flyselskabernes service og kvalitet måles og vejes. Og det er nødvendigt at sikre en konsistent kvalitet for at nå til tops på stjernehimlen. Det er således både i luften og på landjorden, at man skal kunne levere kvalitetsydelser for at kunne opnå den fornemme hæder.

Fem stjerner i 2015
Lufthansas First Class-terminal i Frankfurt Lufthavn er berømt for sin ekstremt høje service og kvalitet. Det samme er tilfældet for førsteklasses-loungerne i Frankfurt og München. Derfor er næste skridt for Lufthansa at nå helt til tops som flyselskab.

“Vi har et klart defineret mål om senest i 2015 at blive det første vestlige flyselskab med fem stjerner. Vi har stadig brug for vores femte stjerne på vores Business Class for at nå dette mål, og netop dette driver os fremad,“ siger Dr. Reinhold Huber, der er direktør for produkter og markedsføring hos det tyske flyselskab.

Skytrax har gennemført de årlige uafhængige undersøgelser siden 1999, og i dag er der blot syv 5-stjernede flyselskaber. Der er tale om ANA All Nippon Airways, Asiana Airlines, Cathay Pacific Airways, Hainan Airlines, Malaysia Airlines, Qatar Airways og Singapore Airlines.

Lufthansa ligger i den firestjernede kategori sammen med eksempelvis Dubai-selskabet Emirates. Finnair har som det eneste nordiske flyselskab fire stjerner, mens SAS frister en tilværelse i den trestjernede kategori sammen med en lang række europæiske og netværks- og lavprisflyselskaber.