(Foto: Lufthansa Group | PR)

Lufthansa-gruppen løfter overskud til 12 mia. kroner

Lufthansa fordoblede overskuddet til 12 milliarder kroner i 2023, hvilket var det tredjebedste resultat nogensinde. I år forventer koncernen, at den udbudte kapacitet vil være på 94 procent af 2019-niveauet.

2023 blev et vellykket år for Lufthansa Group, der løftede økonomien i en betragtelig grad samlet set hen over de 12 måneder.

Den tyske luftfartskoncern landede et justeret EBIT-resultat på 2,7 milliarder euro, hvilket svarer til 20,1 milliarder kroner. Bundlinjen viste et plus på 1,7 milliarder euro – eller hvad der svarer til 12,7 milliarder kroner. Det var mere end en fordobling i forhold til resultatet på 791 millioner euro i 2022.

Resultatet blev skabt på baggrund af en omsætning i 2023 på 35,4 milliarder euro, eller hvad der svarer til 263,9 milliarder kroner. Det var en stigning på 15 procent i forhold til året før.

”Lufthansa-koncernen har genvundet sin finansielle styrke. Jeg vil gerne takke vores kunder for deres fortsatte loyalitet og hver eneste af vores cirka 100.000 medarbejdere. Med deres overgennemsnitlige engagement gjorde de 2023 til et af de tre bedste år i Lufthansa-koncernens historie,” siger Carsten Spohr, koncernchef i Lufthansa Group.

Som følge af det stærke økonomiske resultat vil Lufthansa for første gang siden 2019 udbetale udbytte til aktionærerne.

Fritidsrejser drev væksten
Den solide økonomi for 2023 blev drevet frem af særligt stor efterspørgsel på fritidsrejser hen over især sommeren, mens antallet af forretningsrejser også steg – om end i et langsommere tempo.

Carsten Spohr forklarer, at alle flyselskaber i koncernen opnåede et rekordresultat i 2023 – herunder Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines og Eurowings.

I alt havde Lufthansa-koncernen 123 millioner passagerer sidste år, hvilket var en stigning på 20 procent i forhold til året før. Antallet af udbudte flyvninger blev øget med 14 procent til 946.000.

Den udbudte kapacitet hos gruppens flyselskaber blev gradvist øget i løbet af året, og i gennemsnit tilbød selskaberne en kapacitet på 84 procent i forhold til 2019-niveauet. Belægningen blev forbedret med 3,1 procentpoint til 83 procent, hvilket også var på niveau med før coronapandemien.

Forventer samme resultat-niveau i 2024
For at øge kundetilfredsheden foretager Lufthansa store investeringer i nye fly, kabineinteriør, lounger, jordprocesser samt i personlige og digitale tjenester. Som en del af den største flådemodernisering i koncernens historie forventes modtagelse af 30 nye fly i 2024 – herunder cirka 20 langdistancefly.

Ellers forventer Lufthansa, at efterspørgslen på flybilletter vil fortsætte med at stige i indeværende år. Trods en stigning i kapacitet forventes belægningen hen over de næste tre måneder at ende over sidste års niveau.

For hele 2024 forventer koncernen at øge den udbudte kapacitet til omkring 94 procent i forhold til 2019-niveauet. Og der vil således være tale om en klar vækst på dette parameter i forhold til 2023.

Lufthansa forventer en betydelig stigning i omsætningen i år, mens det justerede EBIT-resultat ventes at lande nogenlunde på samme niveau som i 2023. Resultatet for første kvartal ventes dog at blive dårligere end samme periode sidste år, da strejker blandt Lufthansas jordpersonale blandt andet har en indflydelse på indtjeningen.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa frygter store forstyrrelser ved ny strejke

Lufthansa med halvårsresultat på 3,1 mia. kroner

Lufthansa mere end tredobler overskuddet