Lufthansa Group. (Foto: Lufthansa | PR)

Lufthansa mere end tredobler overskuddet

Et stærkt tredje kvartal har bidraget til, at Lufthansas overskud for hele året er mere end tre gange så stort som ved samme tid i 2022. Næste år ventes kapaciteten at være tæt på 2019-niveauet.

Lufthansa Group har haft en god sommer i år. Det vidner det netop offentliggjorte kvartalsregnskab for perioden fra juli til og med september om. Her havde koncernen held til at lande det næstbedste resultat for et tredje kvartal nogensinde.

Omsætningen hos Lufthansa Group har været på 10,2 milliarder euro (76,1 milliarder kroner) i løbet af de tre måneder. Det er en stigning på lige omkring en procent i forhold til 2019-niveauet, da koncernen dengang omsatte for 10,1 milliarder euro (75,3 milliarder kroner) i tredje kvartal.

Bundlinjeresultatet blev 1,19 milliarder euro, hvilket svarer til 8,8 milliarder kroner. Dermed er resultatet fra samme kvartal for fire år siden øget med godt 3,5 procent. I 2019 bandt Lufthansa Group nemlig sløjfe på kvartalet med 1,15 milliarder euro (8,5 milliarder kroner) på bunden.

Mere end tredoblet indtil videre
Hvis man kaster et blik på de første ni måneder af 2023 og sammenligner med sidste år, har Lufthansa Group mere end tredoblet resultatet. I den sammenhæng bør man dog holde sig for øje, at særligt i begyndelsen af 2022 spillede COVID-19-pandemien en større rolle end i år.

Luftfartskoncernen har bogført et samlet overskud på 1,6 milliarder euro (11,9 milliarder kroner) fra begyndelsen af januar til slutningen af september i år, mens det tal sidste år var 484 millioner euro (3,6 milliarder kroner).

Ifølge bemærkningerne i regnskabet har en kombination af høj efterspørgsel, mere udbudt kapacitet og høje yields ført til, at alle koncernens passagerflyselskaber i år har leveret bedre resultater, end tilfældet var i samme kvartal sidste år.

Venter at nå 95 procent
Lufthansa Group oplyser, at man forventer en stærk efterspørgsel i de næste par måneder, hvor særligt julen fremhæves.

I løbet af fjerde kvartal ventes kapaciteten at være på omkring 91 procent af 2019-niveauet, mens man i løbet af 2024 regner med at kunne øge yderligere således, at kapaciteten lander på 95 procent af niveauet fra før pandemien, oplyses det.

Koncernchef Carsten Spohr fra Lufthansa Group slår fast, at man har en formodning om, at både resultaterne fra tredje kvartal og den forventede udvikling i de kommende måneder vil smitte positivt af på årsresultatet.

”Vi høster frugterne af, at vi har haft held til at kombinere vores strategi med flere flyselskaber og flere hubs med en styrkelse af vores position i markedet for fritidsrejsende. Derudover har vi forbedret både stabiliteten og punktligheden i vores operationer trods udfordrende omstændigheder.”

”Selvom den geopolitiske situation fortsat er en udfordring, giver antallet af bookinger os grund til at se positivt på både resultatet for hele året og fremtidige resultater for koncernen.”


Relaterede artikler:

5.200 Lufthansa-piloter får lønløft på 18 procent

Lufthansa med halvårsresultat på 3,1 mia. kroner

Lufthansa har høje forventninger til andet kvartal