Lufthansa-fly i Frankfurt Lufthavn. (Foto: Kenishirotie | Shutterstock.com)

Lufthansa frygter store forstyrrelser ved ny strejke

Endnu en strejke blandt Lufthansa jordpersonale ser ud til at få meget store trafikmæssige konsekvenser for flyselskabet. Strejken starter onsdag aften og slutter lørdag morgen.

Strejkerne i den tyske transportsektor ser ud til at fortsætte. Den magtfulde fagforening Verdi, der organiserer omkring 25.000 ansatte blandt Lufthansas jordpersonale, varsler nu punktstrejker, der har til formål at gøre arbejdsgiveren mør i de igangværende forhandlinger om en ny overenskomst.

Fra onsdag aften den 6. marts kl. 20.00 til lørdag morgen den 9. marts kl. 07.10 vil jordpersonalet indlede en ny strejke, der således varer lidt mere end to døgn.

“Som et resultat heraf, forventer vi betydelige virkninger på trafikprogrammet,” skriver Lufthansa i en meddelelse forud for etableringen af et nødtrafikprogram.

Lufthansa oplyser herudover, at passagererne vil blive informeret direkte om aflysninger samt hvilke muligheder, der er for ombookinger.

Der har allerede været to strejker blandt de 25.000 Lufthansa-ansatte organiseret i Verdi, og ved begge tilfælde blev trafikken stort set lammet. Ved strejken i sidste måned måtte Lufthansa opgave at gennemføre mellem 80 og 90 procent af samtlige flyvninger, hvilket berørte omkring 100.000 passagerer.

Ønsker nyt udspil inden 13. marts
Siden seneste punktstrejke den 21. til 22. februar er der ifølge Verdis chefforhandler, Marvin Reschinsky, ikke været væsentlige fremskridt i det tilbud, som Lufthansa indtil videre er kommet med. Det er årsagen til, at man nu skruer bissen på.

“I de seneste par dage har vi bevidst sprunget passagertrafik over med vores strejker. Men ved at ignorere vores anmodning om at forhandle, fortæller Lufthansa os, at det kun vil flytte sig, hvis presset fortsætter med at stige,” er chefforhandlerens konklusion.

Parterne mødes igen den 13. og 14. marts til en nye forhandlingsrunde om en ny kollektiv overenskomst, og det er Verdis ønske med de kommende dages aktion, at Lufthansa skal komme med et nyt tilbud inden den 13. marts.

”Efter fire forhandlinger og utallige samtaler ved virksomheden, hvad der er nødvendigt for at bringe disse overenskomstforhandlinger til en hurtig og vellykket afslutning. Bolden ligger nu hos Lufthansas for at undgå yderligere arbejdskonflikter og for igen at kunne tilbyde passagererne pålidelighed. Verdi er klar til dette,” understreger Marvin Reschinsky.

 

Relaterede artikler:

100.000 passagerer berøres af ny Lufthansa-strejke

Nye strejker udfordrer Lufthansa

Forventer kaos: Strejke rammer 11 tyske lufthavne