Lufthansa-fly i Berlin Brandenburg Airport. Foto: Lufthansa

Lufthansa har sat sig tungt på ny Berlin-lufthavn

Lufthansa-gruppens flyselskaber står for 38 procent af trafikken i den nye Berlin Brandenburg Airport og overhaler dermed konkurrenter som easyJet og Ryanair.

Da Berlins nye storlufthavn Berlin Brandenburg Airport (BER) åbnede 31. oktober i år var det et A320-fly fra britiske easyJet, som først satte landingshjulene på asfalten, mens Lufthansa måtte se sig henvist til andenpladsen, da en A320’er fra det tyske selskab først landede nogle minutter senere.

Den planlagte samtidige landing af de to fly på BER’s to baner, måtte i sidste øjeblik annulleres på grund af ugunstige vejrforhold.

Siden denne episode har Lufthansa imidlertid sat sig tungt på trafikken i den nye lufthavn, og Lufthansa-gruppens flyselskaber står i øjeblikket for omkring 38 procent af alle flyoperationerne i Berlin Brandenburg Airport, oplyser Lufthansa i en pressemeddelelse.

650 Lufthansa-operationer
Ud af i alt 1.700 afgange og ankomster i BER i november blev omkring 650 betjent af Lufthansa Group. Dermed har Lufthansa-selskaberne over 400 flyvninger mere end det næststørste selskab i den nye lufthavn og over 500 flyvninger mere end det tredjestørste.

Lufthansa sætter ikke navne på de to konkurrenter, men de øvrige store operatører i BER er easyJet og Ryanair.

Det er især Lufthansa-selskabet Eurowings, som har positioneret sig stærkt i den nye Berlin-lufthavn fra starten med omkring 300 operationer i november. Både easyJet og Ryanair skulle ifølge de oprindelige planer have betjent flere destinationer fra den nye lufthavn end Lufthansa-selskaberne, men de planer har den usædvanlige markedssituation under coronakrisen ændret på.

Eurowings flyver for øjeblikket mindst tre gange dagligt til Köln/Bonn, Düsseldorf og Stuttgart, ligesom selskabet også betjener destinationer på De Kanariske Øer fra BER. Ved udgangen af ​​året vil Eurowings alene have gennemført over 1.200 flyvninger til og fra BER, fortæller Lufthansa.

Fem Lufthansa-selskaber flyver fra BER
“Vi er stolte af, at folk i Berlin og Brandenburg har haft tillid til os i årtier. Vi vil forblive en partner i regionen i fremtiden og vil udvide vores tjenester fra Berlin så hurtigt som muligt efter krisens afslutning, fordi vi ved, at længslen efter at rejse er stor,” siger Harry Hohmeister, kommerciel direktør for passagerflyvninger i Lufthansa Group.

Foruden Eurowings og Lufthansa betjener Austrian Airlines, SWISS og Brussels Airlines fra Lufthansa-gruppen også BER, og fra sommerprogrammet næste år vil Air Dolomiti også flyve fra den tyske hovedstads nye storlufthavn.

Lufthansa-gruppens flyselskaber opererer fra Pier North i Terminal 1 i BER, hvilket er i kort gåafstand fra Lufthansa Lounge og den nye Lufthansa WorldShop-butik.

 

Relaterede artikler:

Officielt: Berlin-lufthavn lukker terminal og ny bane

Au revoir – Auf Wiedersehen Berlin Tegel

Ingen A380 til åbning af Berlin-storlufthavn