Lufthansa i stor japansk satsning

Fra 1. juni 2012 vil Lufthansa etablere seks ugentlige flyvninger fra Düsseldorf til Tokyo-Narita lufthavnen i Japan. Det kommer i tillæg til de nuværende daglige ruter fra Frankfurt og München.

Jordskælvskatastrofen der ramte Japan i marts måned i år har betydet en midlertidig nedgang i passagerflytrafikken mellem Europa og Japan. Men i de seneste par måneder har passagertallene dog rettet sig igen.

Derfor tøver det tyske luftfartsselskab Lufthansa ikke med at iværksætte en stor ny japansk satsning. Fra den 1. juni 2012 vil selskabet nemlig etablere en nyrute fra Düsseldorf til Tokyo-Narita lufthavnen. Der skal flyves med Airbus A340-300 fly med plads til 225 passagerer fordelt på Economy Class, Business Class og First Class.

I forvejen flyver Lufthansa dagligt fra Frankfurt til Tokyo med Airbus A380 megajumboen samt dagligt fra München til Tokyo med Airbus A340-300. Herudover flyver Lufthansa i code-share med japanske ANA All Nippon Airways på dette selskabs daglige afgange fra Tokyo til Frankfurt og München.

Den nye rute får flynummer LH716 og afgår fra Düsseldorf alle ugens dage med undtagelse af onsdage. Afgangstidspunktet er kl. 13.00 med ankomst i Tokyo-Narita den følgende dag kl. 07.30. Returflyvningen med LH717 sker kl. 09.00 med ankomst i Düsseldorf kl. 14.20.

“Vi har tidligere introduceret direkte flyvninger fra Düsseldorf til vigtige nordamerikanske byer som New York, Chicago, Miami og Toronto, og nu retter vi blikket mod Asien med direkte fly til Tokyo,“ udtaler Oliver Wagner, der er Senior Vice President Direct Services hos Lufthansa.

Han tilføjer, at Lufthansa i forvejen flyver til over 50 europæiske og tyske destinationer fra Düsseldorf.

50 år mellem Tyskland og Japan

Lufthansa kan i år fejre 50-året for etablering af direkte flyforbindelser mellem Tyskland og Japan. I 1961 lettede det første Lufthansa fly med kurs mod Tokyo. Fra 1968 og frem til midten af 1980´erne havde Lufthansa tilmed en direkte rute fra Düsseldorf til Tokyo med teknisk stop i Anchorage.

Sammen med datterselskaberne Austrian og SWISS tilbyder Lufthansa fremover 80 ugentlige afgange om ugen mellem Europa og Japan.

SAS har netop øget på ruten fra København til Tokyo, således at der igen er daglig forbindelse til den japanske hovedstad. For et par år siden tog SASen tirsdag-frekvens ud af fartplanen, men det er denne, der nu er vendt tilbage.

SAS og Lufthansa flyver i fællesskab fem gange dagligt mellem København og Düsseldorf, ligesom Lufthansa mellem Hamborg og Düsseldorf har 10 daglige flyforbindelser.