Bombardier CRJ900 fra Lufthansa City Line (Foto: Laurent ERRERA | CC 2.0)

Lufthansa indsætter femte afgang til Billund

Fra sommertrafikprogrammet 2019 vil Lufthansa på alle hverdage flyve fem gange dagligt fra Frankfurt til Billund.

Til foråret er det 13 år siden, at Lufthansa etablerede sig på ruten mellem Frankfurt og Billund.

I de første to år blev ruten opereret af Cirrus Airlines på vegne af Lufthansa, men sidenhen overtog selskabet selv ruten, der stille og roligt er vokset med tiden. I foråret 2011 indsatte Lufthansa en fjerde daglig afgang på ruten, og fra den 1. april næste år kommer endnu en daglig rotation, så Lufthansa kommer op på fem daglige flyvninger.

Den ekstra afgang skal opereres af Lufthansa City Line, der vil benytte fly af typen Bombardier CRJ900 med plads til 84 passagerer. De fire øvrige afgange betjenes af Lufthansa med Airbus A319, der er indrettet med 138 sæder.

Når Lufthansa kommer op på fem afgange til Billund, vil det være muligt allerede kl. 07.20 at sætte sig ombord i et fly i Frankfurt Lufthavn med kurs mod Billund. Hidtil har første afgang været kl. 09.00 fra den tyske storlufthavn. Returflyvningen fra Billund sker kl. 09.15, således at det fremover vil være muligt at flyve med Lufthansa ud af Billund mellem kl. 06.20 og 11.00.

Rutenummer LH834/835 vil være tilgængelig alle ugens dage med undtagelse af lørdag.

Femte daglige Lufthansa-afgang fejres i Billund Lufthavn. (Foto: BLL/LinkedIn)

50.000 ekstra sæder til salg
Da nyheden om den ekstra afgang blev offentliggjort torsdag, var der naturlig glæde i Billund Lufthavn. Marketingchef Jesper Klausholm trak i Lufthansa-trøjen sammen med et par kolleger, hvorefter nyheden blev spredt via de sociale medier.

“Det er en dejlig julegave at få. Generelt så arbejder vi meget med at øge frekvenserne på eksisterende ruter, og med den femte afgange er der perfekt forbindelse til og fra samtlige Lufthansa-afgange i Frankfurt Lufthavn,” siger Jesper Klausholm til CHECK-IN.dk.

Opgraderingen på Frankfurt-ruten betyder, at der bliver 1.008 ekstra sæder til salg hver uge i hele sommertrafikprogrammet. Det svarer til 30.912 sæder i perioden fra 1. april til 26. oktober, og omkring 50.000 sæder på årsbasis, hvis det bliver en helårsfrekvens.

Med opgraderingen bliver der øget konkurrence til KLM og Air France, der flyver henholdsvis fem og to gange dagligt fra henholdsvis Amsterdam-Schiphol og Paris-Charles de Gaulle. Også IAG bliver udfordet, idet British Airways flyver op til to gange dagligt fra London-Heathrow til Billund.

Til København flyver Lufthansa også fem gange dagligt, og herudover supplerer SAS med tre daglige afgange.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa overhaler KLM i Billund

Lufthansa stormer frem i Billund

Lufthansa øger med 75 procent fra Billund