Lufthansa A330-300.

Lufthansa lukker Iran-rute

Det blev kun til 18 måneder drift for en Lufthansa-rute til Teheran, som det tyske selskab åbnede i foråret 2016.

Den 14. april 2016 åbnede Lufthansa en rute rute fra München til Teheran med tre ugentlige afgange. Samtidig med den nye rute, der blev betjent med Airbus A330-300, valgte det tyske flyselskab at skrue op for kapaciteten på ruten fra Frankfurt til den iranske hovedstad, da man indsatte de 371-sæders store Boeing 747-400 i stedet for Airbus A340-600, der har plads til 306 passagerer.

Men Lufthansa har tilsyneladende overvurderet efterspørgslen til det iranske marked, for selskabet har besluttet at lukke Teheran-ruten fra München ved udgangen af september måned i år. Der flyves sidste gang fra München Airport den 29. september og fra Imam Khomeini International Airport den 30. september.

Allerede i 2010 havde Lufthansa planer om den 29. marts samme år at åbne en rute fra München til Teheran. Ruten skulle have være opereret med tre ugentligt afgange af et indlejet Boeing 737-800 fra schweiziske PrivatAir, men blot tre uger før rutens opstart, blev det hele annulleret.

Tysk interesse for Iran-samarbejde
Interessen for det iranske marked eksploderede efter, at Kina, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Rusland og USA sammen med EU den 14. juli 2015 indgik den historiske atomaftale med Iran. Aftalen betød, at de langvarige valuta- og handelsrestriktioner blev ophævet, hvilket resulterede i gigantiske flyordrer fra Iran Air til Airbus Commercial Aircraft, ATR Aircraft samt Boeing Commercial Airplanes.

Flere europæiske lande sendte delegationer til Iran for at sikre sig et forspring i forhold til kommercielt samarbejde omkring luftfarten samt øgede trafikrettigheder til Iran, der er verdens 18. største land med omkring 80 mio. indbyggere.

En delegation fra Lufthansa besøgte i midten af marts sidste år Iran, og her blev der underskrevet en intentionsaftale om et omfattende samarbejde mellem Lufthansa og den iranske luftfartssektor, idet Lufthansa kunne stille ekspertise til rådighed med at genopbygge Iran Air og sikre selskabets fortsatte udvikling.

I løbet af det seneste år er en række vestlige flyselskaber vendt tilbage til Iran. Således flyver udover Lufthansa også Air France, Alitalia, Austrian Airlines, British Airways og KLM til Iran i dag.

 

Relaterede artikler:

SAS: Iran er et interessant marked

Officielt: KLM åbner rute til Teheran

Lufthansa i strategisk samarbejde med Iran Air

British Airways vender tilbage til Iran

Lufthansa åbner ny rute til Teheran